Животът и историята на семейство Петкови разказва пред канадското издание

...
Животът и историята на семейство Петкови разказва пред канадското издание
Коментари Харесай

Линда Петкова с уникален разказ, извади невероятни снимки

Животът и историята на семейство Петкови споделя пред канадското издание Линда Петкова. Тя споделя, че в България се усеща повече вкъщи, в сравнение с в Канада.

Колегите от разгласяват историята с редакции.

Линда е родена в Отава през 1979 година и прекарва тийнейджърските си години в Кортни, Британска Колумбия, дребен град по средата на остров Ванкувър. Днес държи лична пекарна и живее със брачна половинка си и двете им дъщери, третата е в университета.

Дотук всичко е обикновено, написа изданието. Само където младият мъж, който тя среща в Университета на Британска Колумбия и за който по-късно се омъжва, прясно добилият канадско гражданство Кирил Петков, неотдавна определен за министър-председател на България.

Линда в никакъв случай не е напускала Северна Америка и не е знаела нищо за България - страна със 7 милиона население в Източна Европа - преди да срещне Петков в университета в края на 90-те години.

„ Той ми сподели, че България е на север от Гърция и аз към момента не бях толкоз сигурна къде е “, споделя тя.



„ Но тогава в никакъв случай не съм мислила, че ще се преместя тук, тъй че в действителност нямаше значение. Просто го харесвах.”, споделя първите си трепети Линда.

Животът на двойката се развива бързо, женят се, когато са на 20 години, а първата им щерка Ванеса се ражда седмица преди да стартират четвъртата си година в университета.

След като Петков приключва комерсиално обучение напролет на 2001 година, младото семейство подхваща пътешестване до България за повече от 10 седмици, обикаляйки цялата страна с ладата на родителите на Петков.



След края на пътуването, днешният министър председател постъпва на работа в канадската компания McCain Foods в Брюксел, Белгия, и там Петкова приключва последния учебен срок на степента си по стопанска система.

Петкови прекарат две години в белгийската столица, преди Кирил да бъде изместен в Торонто, а по-късно още две години в Кеймбридж, където той учи за магистър, а тя работи като теоретичен помощник в Харвард.

След две години в Съединени американски щати Петкови вземат решение да живеят в България, където Кирил приел работа в столицата София, като управлявала първия огромен търговски парк в България. Но първо Петкова се връща във Ванкувър, с цел да роди втората си щерка – Ема.

Лонда споделя пред изданието, че ѝ е било мъчно да учи български език, споделя и истории от таксиджии, които не били привикнали да се срещат с хора, които са се преместили в България.

„ Всяко такси, в което се качвах, беше като: „ О, познаваш ли този човек, Иван, от Торонто? Той ми е братовчед. Толкова е смешно, че ти си тук, а той е там! “



След ритейл парка Петков основава лична компания ProViotic, която създава първия в света веган пробиотик от цветето на кокиче.

Финансово самостоятелен от триумфа на ProViotic – артикул, предложен както от Опра Уинфри, по този начин и от великия тенис Новак Джокович, Петков насочва вниманието си към идващото потомство. Той преподава свързани с Харвард бизнес и стопански курсове в Софийския университет, откогато се премесва в Българя, а през последните няколко години също оказва помощ на студенти да стават бизнесмени и всичко това гратис.

Двойката се снабдява с третата си щерка Ани през 2012 година Линда споделя, че работи доброволческа активност, малко за неправителствена организация и по-късно се захваща с онлайн продажби за американска фешън компания.

Тя била затънала в коловоз и не била щастлива. В свободното си време Петкова пекла. Това било частично по нужда, тъй като година откакто идва в България, тя споделя: „ Разбрах, че имам проблеми с щитовидната жлеза, които се дължат на нетърпимост към глутен. И тогава, няколко години по-късно, разбрах, че всичките ми дъщери имат същия проблем. Тук въобще нямаше ресурси… тъй че просто започнах да върша всичко от нулата.”

Освен това Ема, нейната междинна щерка, била диабетик. Тя приспособява рецептите, с цел да бъдат допустимо най-безглутенови и нисковъглехидратни за дъщерите ѝ. Приятелите ѝ стартират да я молят да пече за рождените дни на децата им и „ всички ми споделяха, че би трябвало да отворя място “.

И преди три години и половина тя стартира бизнес с дребен магазин за белгийски шоколад, сложих индустриална кухня от неръждаема стомана „ и започнахме да вършим торта “.

Един ден другарка на другарка написа на Петкова, че е почитател на тортите ѝ и я пита за какво не опита в MasterChef България. Петкова не гледала доста телевизия и в никакъв случай преди не била виждала българската версия на шоуто, само че си помислила – добре, за какво не? Най-малкото би било добра реклама за нейния магазин.

Тя приключва 13-а от 16-те финалисти. През 2020 година в България стартират митинги. Хората упрекват Бойко Борисов за ширещата се корупция и правосъдната система.

През 2021 година хората вървяха два пъти до урните като преди този момент ръководството е от служебно държавно управление, в точно което Петков заема пост за първи път - назначен е за министър на стопанската система.

Приятелят на Петков и съученик на Харвард, Асен Василев, с който той преподава обвързваните с Харвард курсове в Софийския университет, също е назначен в това държавно управление като министър на финансите.

За изборите през ноември предходната година Петков и Василев основават партия „ Продължаваме промяната “.Те се явиха на антикорупционна платформа — по думите на Петков „ нулева приемливост към корупцията — значи не дребна, не лимитирана, а нулева “ — и завоюваха най-вече места.



Българската конституция гласи, че министрите не могат да имат двойно поданство, тъй че Петков трябваше да се откаже от канадското си поданство, когато стана министър на стопанската система през 2021 година

„ Гимназия и университет в Британска Колумбия едни са най-хубавите ми мемоари “, споделя Петков. „ Тук, несъмнено, срещнах Линда. Всеки път, когато си помисля за Канада, имам в действителност позитивни мемоари за ранния си живот и началото на кариерата си... Връзката ми с Канада към момента е в сърцето ми “

„ За мен отводът от канадско поданство беше избор, който трябваше да направя. Но защото в действителност имах мощното предпочитание да трансформира страната си тъкмо в този момент, това беше цена, която бях подготвен да платя... “

А Петков се гордее със брачната половинка си, която, без да желае, се е потвърдила като политически актив.

След 14 години България към този момент е дом за двамата. „ В България има това възприятие за безпорядък и независимост, което го няма в Канада... Имам „ Амели “, което не бих могла да направя в Канада или най-малко не знам по какъв начин бих могла... Не знам дали можех да си разреша да го направя или щях да имам смелостта да го направя. " „ Но тя го направи, споделя Петков, брачната половинка му също е българска смяна “, споделя той в умозаключение.
Свързани вести Премиершата Линда Петкова изненада със фамилни СНИМКИ за Рождество
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР