Животът е многостранен. Той е красив и чудат. Наистина прекрасен!

...
Животът е многостранен. Той е красив и чудат. Наистина прекрасен!
Коментари Харесай

8 жестоки истини за живота, които ще ви направят по-силни

Животът е многостранен. Той е хубав и чудноват. Наистина прелестен! Но има и още нещо. Животът изобщо не е лек.

Тежките мигове са неизбежни. Лошото е, че ние несъмнено не си улесняваме живота. Придържаме се към привички и изказвания, които са неправилни, налудничави или даже нездравословни. Преминаваме през живота, отказвайки да забележим простичките истини, тъй като се тормозим, че те са прекомерно непостижими за нас. Ние обаче не осъзнаваме, че в случай че ги приемем, в действителност ще създадем съществуването си доста по-леко. Например…

Всички, които обичаме, ще умрат

Звучи тъмно, нали? Колкото по-скоро осъзнаете обаче, че всички, които познавате, рано или късно ще си отидат от този свят вечно, толкоз по-скоро ще можете да изградите с тези хора едни по-смислени и пълнокръвни взаимоотношения. Мнозина възприемат околните си за даденост. А когато си отидат, изпитват смазващо възприятие на страдание. Родители, баби и дядовци, другари – не знаем какъв брой още ще са с нас. Обаждали ли сте се на родителите си скоро? Направете го още в този момент. Нашите взаимоотношения са най-смисленото нещо в живота ни. Ценете ги.

Ние придаваме смисъл на живота си

Будистите имат вяра, че ние сътворяваме нашия личен свят – с мислите и постъпките си. Съответно – воденето на логичен живот е избор. Не е нужно да се причисляваме към Корпуса на мира или да сложим завършек на международния апетит, с цел да придадем смисъл на съществуването си. Продавач на щанда за хранителни артикули може да се усеща също толкоз осъществен, колкото и началник на огромна компания. Често се фокусираме върху това, което нямаме и което желаеме. А това от своя страна кара съществуванието ни да наподобява празно, без значение какъв брой доста сме постигнали досега.

Съвършеният сътрудник не съществува

Повечето хора мечтаят за съвършения романс, за сътрудник, който ще ги оставим без мирис, с който ще „ заживеят щастливо “ до края на живота си. В избран миг от живота си и ние сме бленували за сходна връзка. Няма по какъв начин. Това обаче може да се отрази на същинските ни взаимоотношения, когато нашите сътрудници просто не съумяват да отговорят на индивида от фантазиите ни.

Разбира се, не споделяме, че би трябвало да бъдете с някого, даже когато сте нещастни. Просто е значимо да разберем, че всяка връзка изисква старания. Гледайте на нея като произведение на изкуството. Вие и вашият сътрудник сте „ инструментите “ – двамата би трябвало да работите дружно, с цел да извършите картината красива.

Можем да бъдем щастливи в една връзка, само че не и в случай че чакаме платното единствено да се извърши.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР