Живеем във време, в което сериалите стават значително по-важни от

...
Живеем във време, в което сериалите стават значително по-важни от
Коментари Харесай

Офисна ТВ треска

Живеем във време, в което сериалите стават доста по-важни от огромните холивудски продукции. Едновременно с това, мултинационалните компании пускат на ТВ и онлайн пазара подобен брой сериали, че става все по-трудно да бъде реализирана същинска автентичност.

Точно в такава атмосфера обаче комедийният ситком на NBC – The Office доближи самобитен връх, на какъвто даже неговите продуценти и основатели не са се надявали.

Сeриалът започва през 2005 с извънредно чудноват актьорски състав, в който изпъква единствено едно огромно име (това на комедийния деец Стив Карел), само че пък е цялостно със едва или изцяло непознати на публиката хора (Джон Красински, Джена Фишър, Брайън Баумгарнтнър). Сериите имитират риалити шоу, проследяващо ден след ден живота в елементарен офис на американска компания. Събитията рядко излизат отвън няколко тясни пространства, само че хуморът и актьорската игра са потресаващо положителни. И неподозирано естествени.

В началото рецензията не пести отрицателни ревюта – доста медии подлагат на критика представянето на Карел, а USA Today напряко назовава The Office “посредствена, бледа реплика на доста по-великия английски сериал, върху който е базирана”. Малко от тези критици са наясно, че няколко сезцона по-късно The Office към този момент ще се е сдобил със статут на безспорна класика, а при приключването на Сезон 9 през 2013, десетки хиляди почитатели, препълнили големи бейзболни игрища, приветстват шумно незнайните няколко години по-рано артисти.

Днес The Office продължава да бъде легенда – голям брой от шегите и моментите в него са залегнали надълбоко в попкултурната плът, изтъкана от gif-ове и клипове в мрежата.

В началото на август се прокраднаха клюки, а по-късно бе доказано и публично, че NBC обмислят вид за продължение на The Office. Информацията пристигна непосредствено от един от най-важните хора в NBC – Боб Грийнблат. „ Често приказваме за The Office. Много пъти сме обсъждали вероятно продължение дружно със основателя на сериала Грег Дениълс. Но постоянно стигаме до заключението, че концепцията е супер, само че ще я създадем в миналото, а не в сегашния миг. Сега обаче наподобява, че има действителен късмет това да се случи. Ако Грег е навит, аз също съм навит.”



Задачата обаче по никакъв начин не е лесна. Това го осъзнават и големците от NBC, и актьорите от сериала. Стив Карел разяснява по този начин обстановката пред New York Daily News: „ Това е неприятна концепция. Феновете на всеки сериал си мислят, че са подготвени да видят още доста от него, само че не мисля, че в действителност е по този начин. Просто тъй като те чакат сериалът да бъде безусловно същият, както преди. А това е невероятно. Дори при най-хубавото допустимо развиване на нещата, постоянно има миг на отчаяние.”



Ние въпреки всичко избираме да стискаме палци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР