„Живеем във време на кризи – да, има проблеми в

...
„Живеем във време на кризи – да, има проблеми в
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Живеем във време на кризи, но трябва ли да забравяме децата и младежките политики


„ Живеем във време на рецесии – да, има проблеми в обособените браншове, да има рецесия в страната, да – война се води до границата ни. Но децата, спорта, младежта? Тях забравяме ли ги? “ Този риторичен въпрос зададе зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание Иван Ченчев в ефира на БСТВ.

По думите му тематиките за децата, спорта, младежките политики не би трябвало да бъдат подминавани, би трябвало да се показват повече положителни практики, да се работи превантивно, а не да се върви след проблемите.

„ Ето, безусловно дни откакто шефът на 51-во учебно заведение в София Асен Александров ни алармира за случай на експанзия в учебното заведение – свиках изключително съвещание на комисията с присъединяване на представители на „ Киберсигурност “ към ГДБОП, Държавната организация за протекция на детето, омбудсманът, просветителното министерство. Защото казусът е сериозен и напълно не е индивидуален случай. Всички се обединихме към това, че наказването не взема решение казуса – предварителната защита е силата “, уточни Иван Ченчев.

Именно затова в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е взето решение да се обединят предложенията на специалистите и се приготвят законодателни промени. „ Така че да се работи превантивно. И да дефинират правила, тъй че да има съгласуваност сред другите служби. Защото на това съвещание стана ясно, че всеки си е правил работата, само че някак на парче, липсва съгласуваност. Защо е позволено това – някогашните ръководещи знаят “, добави Иван Ченчев.

В ефира на БСТВ той разгласи, че ще сложи в дневния ред на работата на комисията още един значим за развиването на децата проблем – техният хранителен режим в учебно заведение. „ За това не се приказва, а е значимо. Всяко трето дете страда от затлъстяване, усилва се броят на децата с хронични болести. Хранителният режим е извънредно значим и ние би трябвало да чуем специалистите и да предприемем ограничения “, акцентира ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Иван Ченчев разяснява и поредицата от срещи със социалистите и жителите, които Българска социалистическа партия поде в обособените райони на страната. „ Тези срещи са нужни – от една страна, ние да кажем какво сме свършили и какво следва, само че да чуем и хората “, сподели зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

„ Целта ни е да вкараме повече страна в обособените браншове, с цел да усетят действителната поддръжка хората и да се покачат приходите им. А страната да си влезе във функционалностите. Защото до момента тя беше абдикирала – въпросите се решаваха от един човек на едно място “, заключи Иван Ченчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР