Живеем в забързан свят и въпреки че все си обещаваме

...
Живеем в забързан свят и въпреки че все си обещаваме
Коментари Харесай

Брашно от зелено кафе за тънка талия и отличен старт на деня

Живеем в забързан свят и макар че все си обещаваме да се храним по-здравословно и да търсим забавни други възможности на нездравословните артикули, не съумяваме. Важно е обаче да знаем, че съществуват редица разнообразни способи да заместим пшеничното брашно, което в множеството случаи използваме, когато печем нещо вкъщи.

Сред тях са бадемово брашно, оризово брашно, брашно от тапиока и кокосово брашно. В тази публикация сме ви подготвили още един по-малко прочут, само че потребен сурогат на бялото брашно и това е брашното от зелени зърна кафе.

Даниел Пърлман, биофизик от Масачузетски университет, е измислил този вид брашно, което е извънредно потребно поради антиоксидантното влияние на зеленото кафе върху човешкия организъм.

Специфичното при приготвянето му е че зърната се пекат за по-продължителен интервал от време, само че в същото време на по-ниска температура. Това разрешава на антиоксидантните киселини да се запазят, тъй като по принцип при естествения развой на изпичане и обработка на кафето те се губят.

Помислете си единствено какъв брой богати на усет ще са мъфините ви за закуска, ухаещи на кафе и сладко. Може да го хапвате и с разнообразни ядки и под формата на пълнозърнести хрупкави блокчета с мед и бадеми.

 зърна зелено кафе

Създателят на този новаторски вид брашно обаче признава, че то няма по какъв начин изцяло да размени елементарното такова поради относително високата му цена. Както кафеените зърна, по този начин и целият развой на обработка оскъпяват много брашното, само че неговото предложение е да си разрешаваме тази енергийна бомба понякога.

Според неговите думи, в случай че всеки ден ядете някакъв тип закуска с брашно от кафе, вие няма да имате потребност да пиете постоянното си утринно кафе, а по този метод традициите се скапват и ще загубите голям брой безгрижни утринни моменти.

Опитайте го и ще оцените преимуществата му, само че не прекалявайте. Всички хубави неща би трябвало да се употребяват с мярка!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР