Живеем в изключително динамичен век. Ако преди век, учените с

...
Живеем в изключително динамичен век. Ако преди век, учените с
Коментари Харесай

5 неща, които скоро ще изчезнат

Живеем в извънредно динамичен век. Ако преди век, учените с години са разработвали даден предмет, то през днешния ден нещата се случват доста по-бързо. Векът на технологиите. С всеки минал ден на пазара се появяват все по-нови устройства, които изместват към този момент съществуващите. Светът сега отбелязва не просто софтуерен прогрес, а един голям скок в развиването на Вселената.

Днес никой да не знае имената на учените, които основават всевъзможни джаджи, които вършат живота ни по-лесен. Техните имена се крият зад софтуерни колоси, които непрестанно усъвършенстват предметите към нас.

Ако се замисли човек ще открие доста повече от 5 неща , които след време ще изчезнат като касетите с ленти, уокмена, дискетите за предпазване на данни и още доста други неща, към които през днешния ден поглеждаме с носталгия, само че към този момент не използваме и даже мъчно откриваме.

Тези 5 неща ще изчезнат в близко бъдеще:

Подписът - Колко постоянно ви се постанова да се разписвате? При започване на нова работа, нов контракт към мобилен оператор, в бележника на детето, покупка на жилище, кола или телефон. И на още стотици места.
 iStock/Getty Images-->
Различни компании стопираха да употребяват хартия и към този момент се подписваме на цифрово устройство. По-важно обаче е, че към този момент има електронни подписи. С тях доста скоро няма да ни се постанова да вършим заученото придвижване на ръката, с което удостоверяваме самоличността си. Достатъчно ще бъде единствено да го изпратим, сложим или снимаме.

Паролите – Слагаме предпазен код на телефона, преносимия компютър, алармата на жилището, електронната поща, на домашния и мобилния интернет, сейфа и на още доста други неща. Много скоро няма да ни се постанова да помним дългите и сложни пароли, тъй като все по-популярно става лицевото различаване и пръстовият отпечатък, които са бъдещето, което ще размени обичайните пароли, които използваме всеки ден.
 iStock/Getty Images
Дистанционно за тв приемника – Преди време имаше тв приемници, само че нямаше дистанционно управление към тях. Скоро може още веднъж да няма. Както към този момент стана дума, технологиите напредват. По тази причина телефоните ни към този момент има доста повече варианти – да запалиш колата с него, да включиш осветлението в жилището си, да отвориш или затвориш щорите, да включиш парното и т. н.
По същата логичност се чака да си пускаме тв приемника и да превключваме каналите посредством по-умно устройство от познатото ни към този момент отдалечено.
 iStock/Getty Images
Портфейлът – Този предмет нормално е цялостен с какво ли не – фотоси, касови бонове, пари, визитки, карти за отстъпки, билети за градски превоз, кредитни карти и други. Отминава и ерата на портфейла. Всички тези неща може да бъдат сложени в едно устройство – фотосите са ни на телефона, картите за отстъпки също към този момент са цифрови, плащаме електронно, тъй че доста скоро хората, които употребяват напредналите технологии, ще захвърлят портфейлите си и този предмет след време ще остане в историята.
 iStock/Getty Images
Професии – Роботите от ден на ден навлизат в живота на хората и ги лишават от специалности, които са работили с години. Така изчезват специалности, тъй като изкуствен интелект заменя човешките умения. Освен това светът към този момент употребява самоуправляващи се самолети, рейсове, коли, влакове и други. Затова може да кажем, че се чака да изчезнат специалности като водачи, водачи, ватмани, касиери и други. А що се отнася до касиерите, към този момент има страни, в които супермаркетите са без касиери, даже без роботи. Взимаш си каквото ти е нужно, пресмяташ цената му и оставяш парите на несъмнено място. Тоест работят на доверие.
 iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР