Живеем в дни, в които фармацевтичната индустрия се е погрижила

...
Живеем в дни, в които фармацевтичната индустрия се е погрижила
Коментари Харесай

Ето кои природни антибиотици са използвали предците ни вместо лекарства

Живеем в дни, в които фармацевтичната промишленост се е погрижила да съществува хапче за всяка допустима болест. На множеството хора с съвременно мислене може да прозвучи необичайно, в случай че някой откаже да глътне хапче даже за най-обикновена простуда. Докато фармацевтичните компании се пробват да изкарат пари от нещастието и тъгите на болните, за всички нас е жизненоважно да знаем и помним, че доста преди появяването на химическите медикаменти, хората са оцелявали естествено, употребявайки познание, събирано стотици, дори хиляди години.

Сега повече от всеки път навсякъде се употребяват антибиотици, а резултатите от това са притеснителни. Бактериите, причиняващи разнообразни заболявания, еволюират по-бързо, в сравнение с учените смогват да изобретят нови медикаменти. Вече има подозрения дали в близко бъдеще ще съумяваме да се оправим с тези бактерии.

Храни и билки са се употребявали всекидневно, с цел да защищават хората от инфекции и заболявания, преди създаването на фармацевтични антибиотици през 40-те години на XX век. И до през днешния ден естествените способи се употребяват по целия свят. Портал 12 ви показва някои холистични средства за лекуване, без да е нужна използването на синтетични антибиотици. Съветваме ви да се консултирате с лекар-натуропат или с някой, за който сте сигурни, че има нужните познания, с цел да ви предложи съответна доза и периодичност на банкет. Това е належащо, защото всеки организъм и положение са характерни.

Риган и масло от риган

Популярен като фалшификация за разнообразни ястия най-вече от италианската кухня, риганът оказва помощ за положително храносмилане и загуба на ненужно тегло. Освен това, маслото, съдържащо се в ригана – карвакрол – е естествено средство срещу микроби, причиняващи инфекции и се бори с разпространяването на кандида.

Домашен ябълков оцет

Все по-известни стават в последно време медицинските изгоди от домашния ябълков оцет. Той има антибиотични и антисептични свойства, алкализира и пречиства човешкото тяло, обезврежда киселините в стомаха. Оцетът оказва помощ при контролиране на тежестта, намалява холестерола и риска от ракови болести.

Мед

Освен естествен подсладител, медът е отлично средство срещу възпаление на рани, с помощта на ензима хидроген пероксид. Точно за това са го употребявали бойците на бойното поле в античен Рим.

Чесън

Може би за никого не е загадка, че лютото растение е не просто ароматна добавка към ястия. Чесънът е доста мощен натурален антибиотик, който може да ви излекува освен от настинки. Съдържащият се в чесъна алицин ни пази от всевъзможни паразити и бактерии.

Екстракт от семена на грейпфрут

Още едно мощно антибактериално средство е екстрактът от семена на грейпфрут. Той има благоприятен резултат при повече от 800 форми на вируси и бактерии, при повече от 100 варианта на гъбички, както и при доста типове паразити. Богат е на антиоксиданти, алкализира тялото по натурален път и усъвършенства флората на чревния тракт.

Студено пресовано кокосово масло

Списъкът с медицинските изгоди от кокосовото масло сякаш е безконечен. То има анти-гъбичен и анти-микробен резултат, и съдържа доста антиоксиданти. Кокосовото масло (студено пресовано) укрепва имунната система и функционалността на мозъка, балансира щитовидната жлеза, холестерола и равнищата на кръвната захар.

Ферментирали храни

Ферментацията се употребява от епохи за консервиране, а също така ферментиралите храни са извънредно потребни. Те обновяват чревната флора, защищават от появяването на ракови кафези, отстраняват инфекции, в това число кандида. Доверявайте се на храни, минали естествена ферментация, без топлинна обработка за консервиране, като: кисело мляко, кефир, непастьоризирано кисело зеле, домашни туршии, самун с мая.

Колоидно сребро

Този естествен антибиотик също се употребява от епохи. Колоидното сребро е примес от сребърни частици, разтворени в течност. Среброто е тежък метал и може да е токсично, само че се употребява, с цел да спре ензимите, от които имат потребност бактериите, с цел да се развъждат.

Куркума

Staphylococcus aureus и E.coli са две от най-известните причиняващи инфекции при хората бактерии и са два от най-трудните за лекуване варианти. Пастата от куркума беше употребена в скорошно изследване от 2015г., което разкри, че може да потиска растежа и на двата варианта.

Ехинацея

В обичайна медицина растението ехинацея е било употребявано в Северна Америка за справяне с разнообразни инфекции и рани. Проучванията са потвърдили противовъзпалителните, антибактериалните и антивирусните свойства на растението, което може да се оправи с многообразие от инфекции.

Зеле

Знаехте ли, че този зарзават в миналото е именуван " лекарят на бедните”? Използван е от моряците за предотвратяване от скорбут, а също и като антично средство за лекуване на туберкулоза. Зелевите листа доста дълго време са били използвани за лекуване на инфектирани рани и при болки в ставите и мускулите.

Многобройни модерни проучвания са потвърдили антибактериалния резултат на зелето. Имайте поради също, че суровото зеле би трябвало да се заобикаля от тези, които имат нараснала функционалност на щитовидната жлеза.

Източник:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР