Жителката на Холандия, Ноа Потховен, се е възползвала от законната

...
Жителката на Холандия, Ноа Потховен, се е възползвала от законната
Коментари Харесай

Тежка драма накара това момиче да избере евтаназията СНИМКИ

Жителката на Холандия, Ноа Потховен, се е възползвала от законната опция да си отиде от този свят благодарение на лекарите на 17-годишна възраст, оповестява " Дейли Мейл ", представено от Блиц. Според информацията, тийнейджърката е страдала от посттравматично стресово разстройство, меланхолия и анорексия заради това, че в детска и юношеска възраст е била жертва на полово принуждение. Лекарите й създали смъртоносната инжекция два дни след навършването на 17-годишна възраст. Именно от тази възраст в страната е разрешено да се получи такава услуга без разрешението на родителите.



В пост в обществените медии, един ден преди гибелта си предходната неделя, Ноа направи решението си обществено.

Тя написа: „ Може би това е изненада за някои, само че решението ми не е импулсивно. След години на битка аз съм изтощена. Престанах да хапвам и пия за известно време, а след доста полемики и оценки беше решено да удовлетворят желанието ми, тъй като страданията ми са непоносими.

Ноа прибавя, че в никакъв случай не се е чувствала като че ли е „ жива “, по-скоро оцеляваща, пишейки: „ Дишам, само че към този момент не пребивавам “.

Накрая тя моли приятелите и почитателите си в Instagram да не я убеждават, че това не е положително, защото това е нейно решение и то е дефинитивно.



Родителите на Ноа не са знаели за това решение и са шокирани от случилото се. Момичето е оставило в стаята си пластмасова кутия с прощални писма до родственици и другари. Тя е прекарала доста години в психиатрични клиники, а на 16-годишна възраст написа автобиографична книга, където разказва живота си.

" Бях в потрес ", споделя Лизет, майката на Ноа. - Не можехме да го възприемем. Ноа е сладка, красива, интелигентна, обществена и постоянно радостна. Как е допустимо тя да изиска да почине?

" Никога не сме получавали действителен отговор. Току-що чухме, че животът й към този момент няма смисъл. Само от година и половина знаехме каква загадка тя е носила със себе си през годините ".

Тази загадка, както е разказана в книгата й, е, че Ноа е била насилвана на празненство на възпитаник, когато е била на 11 години, и още веднъж една година по-късно на празненство на различен младеж.


Родителите на Ноа

На 14-годишна възраст, тя била изнасилена от двама мъже, само че не разказала за случилото се „ от боязън и позор “.

" Преживявам страха, болката всеки ден ", сподели тя предходната година. - Винаги съм изплашен, постоянно съм нащрек. И до през днешния ден тялото ми към момента се усеща мръсно ".



Според холандското законодателство, евтаназията е позволена на деца от 12-годишна възраст, ако лекарят одобри тяхното страдалчество за несъвместимо с живота. През 2017 година по този метод са умряли 6,5 хиляди души - към 4,5% от всички смъртни случаи в страната.

През август 2018 година бе обявено, че в Белгия лекарите са провели евтаназия на две тежко заболели момчета на възраст 9 и 11 години. Те станаха най-младите пациенти, подложили се на смъртоносната инжекция.




Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР