Жителка на Калифорния, която наскоро отпразнува своя 100-тен рожден ден,

...
Жителка на Калифорния, която наскоро отпразнува своя 100-тен рожден ден,
Коментари Харесай

100-годишна баба разкри тайната на дълголетието... бира и чипс

Жителка на Калифорния, която неотдавна отпразнува своя 100-тен рожден ден, показа тайната на своето дългоденствие в изявление за NBC 7 San Diegо.

Запитана за тайната на дългия живот, 100-годишната Матилда Курсия сподели пред телевизионния канал NBC 7 Сан Диего, че всяка вечер тя изпивала по една бира и три пакета с чипс.

"Имам положително здраве. Не ме боли нищо и всеки ден върша извършения. Също по този начин пия по една бира и хапвам картофен чипс. Това е всичко ", споделя столетницата тайната на своето дългоденствие.

Матилда отпразнува своя празник предходната седмица в Сан Диего, дружно със своята другарка Мики, която живее в съседство. Двете 100-годишни дами са родени в еднакъв месец, с разлика единствено от няколко дни.

Приятелството им е доста дълго. Те се преместили в квартала едновременно и живели през 4 къщи една от друга в продължение на десетилетия.



Мики била армейска здравна сестра по време на Втората международна война. Тя работела в Австралия, Нова Гвинея и Филипините и макар годините си и ужасите на войната, които видяла със личните си очи, към момента се смее гръмко и звънливо.

"Вече бях дългогодишна здравна сестра, когато стартира Втората международна война и аз се включих незабавно, с цел да отида в чужбина ", споделя пред малкия екран Мики. "Бях на доста разнообразни места, където войната се случваше в действителност. При нас идваха мъже, които единствено до преди няколко минути или часове са били в чудесно здраве и внезапно са останали без ръка или крайник. Наша работа беше освен да почистим и превържем раните им, само че и да ги разведрим, тъй като доста от тях изпадаха в тежка меланхолия ", спомня си 100-годишната здравна сестра.

Въпреки впечатляващата си възраст Мики и Матилда не престават да са доста дейни. Те всеки ден си вършат дълги разходки и понякога даже карат своите колела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР