Жителите на тетевенското село Глогово твърдят, че са късметлии, тъй

...
Жителите на тетевенското село Глогово твърдят, че са късметлии, тъй
Коментари Харесай

Ангел пазител в Тетевенско: 85-годишната д-р Дарина Димитрова лекува без ден отпуск и без да взема пари от болните

Жителите на тетевенското село Глогово настояват, че са късметлии , защото имат персонален доктор , на който безусловно се доверяват и който считат за „ ангел страж “ . 85-годишната доктор Дарина Димитрова е с над 60-годишен стаж , от които 20 е общопрактикуващ доктор. Тя споделя пред „ bTV “, че е доста значимо да обичаш лекарската специалност , която е доста тежка. По думите й диагнози се дефинират мъчно, а за поставените от нея твърди, че са безпогрешни .

Медицинската сестра Камелия Илиева прибавя, че доктор Димитрова не изписва медикаменти без обзор , а чак откакто прегледа болния.

Докторката не лекува само в здравната работа, а и в дома си в село Гложене . Тя споделя, че когато и да е идвали пациенти от Галата, Български извор, Ябланица и Тетевен, а тя в никакъв случай не им взимала пари.

Нейното верую е девизът на Луи Пастьор :

„ Аз не запитвам за твоята вяра и за твоите възгледи, аз те запитвам за твоето страдалчество. “

Доктор Димитрова разяснява, че с екипа си, който включва хигиенист , акушерка и здравна сестра , са построили здравната работа.

Акушерката Маруся Миленова споделя, че доктор Димитрова нямала нито един ден отпуск .

Кметът на Глогово Иво Милчев я дефинира за „ страж на цялото село “ . Той прибавя, че тя е избавила хиляди животи и поради всеотдайността си е почетен жител на община Тетевен .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР