Жителите на шуменското село Царев брод се оплакват от системно

...
Жителите на шуменското село Царев брод се оплакват от системно
Коментари Харесай

В село Царев брод са недоволни от системно прекъсване на тока

Жителите на шуменското село Царев брод се оплакват от редовно спиране на тока. Всеки ден за по няколко минути или за часове електричеството стопира. Вече има и развалени електроуреди, само че процедурата за доказване на виновност на електроснабдителното сдружение е тежка и продължителна. Хората не желаят да се занимават с това, просто желаят енергото да им реши казуса.

От два месеца живеят като в дискотека – светва и угасна. Освен това гърмят крушки и електроуреди без хората да имат виновност. Повечето от жителите на Царев брод са с местни парни системи, които не работят без електричество.

Минута по минута търпението на хората се изчерпва. Освен, че основава проблеми в бита, прекъсването на тока въздейства отрицателно и на локалния бизнес.

Без ток в учебното заведение няма парно. Учебните занятия обаче не престават, тъй като чакат всеки миг токът да пристигна. След едно прекъсване на тока не работят и охранителните камери.

" Направи ми усещане, че учениците броят броя на спиранията без някой да им го сложил като задача. Вчера бяха шест прекъсвания. Някои бяха къси по няколко минути, само че през вчерашния ден другият случай беше в продължение на часове ", сподели Тихомир Трифонов, шеф на ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий “ - с. Царев брод.

Кметът на селото Стефан Живков напомни, че сходни проблеми са имали и преди 8 години. Той не знае каква е повода за настоящето спиране на тока. Предлага обаче кметовете да имат директен път за връзка с доставчика на ток, а не през колцентър.

" Дори и да звънна на тукашните техници. Те отново споделят - звънни във Варна, с цел да записват сигнала, тъй като ни наблюдават с GPS какво прави колата в Царев брод или във Велино. Без да им кажат от прът центъра във Варна, че има повреда, те не могат да тръгнат ", сподели Стефан Живков, кмет на с. Царев брод.

Автор: Здравка Русева, Борис Колев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР