Жителите на Шотландия си казват последно сбогом с тяхната кралица

...
Жителите на Шотландия си казват последно сбогом с тяхната кралица
Коментари Харесай

Единбург се прощава с кралицата! Чарлз Трети и неговите братя и сестра бяха на мълчаливо бдение

Жителите на Шотландия си споделят последно довиждане с тяхната кралица Елизабет II. Крал Чарлз III и принцеса Ан поведоха процесията с ковчега на монарха по улиците на Единбург.

Хиляди поданици на Шотландия отдадоха респект на починалата кралица на място, оповестява бТВ.
 
От замъка в Единбург се чуваха топовни салюти в памет на Елизабет II.

 

Крал Чарлз Трети и неговите братя и сестра застанаха на безмълвно бдение към ковчега на майка си кралица Елизабет Втора в катедралата " Сейнт Джайлс " в Единбург, съобщи Асошиейтед прес.

Чарлз, принцеса Анна, принц Андрю и принц Едуард сведоха глави, застанали към дъбовия ковчег. Те останаха там в продължение на към 10 минути дружно с четирима членове на Кралските стрелци с лък, които стояха на стража, въоръжени с лъкове, стрели и колчани.

Докато децата на кралицата стояха на обичайното бдение, върволица от жители се подреди, с цел да види ковчега на Елизабет Втора и да премине около него. Някои се покланяха, до момента в който минаваха около краля, а други прекосяваха със сведени глави.

По време на траурната работа преди този момент кралицата беше приета за " незаменима в нашия живот през последните 70 години ".

Военен гайдар свиреше, до момента в който ковчегът на Елизабет Втора, затрупан с кралското знаме, беше пренесен от двореца " Холирудхаус " до катедралата, съобщи Би Би Си. Крал Чарлз Трети, облечен във военна униформа, дружно със сестра си принцеса Ан и братята си принцовете Андрю и Едуард, вървяха след катафалката, покрита също и със знамето на Кралските стрелци с лък - знак на кралската церемониална армия в Шотландия. При полагането на ковчега в " Сейнт Джайлс " върху него беше положена златната корона на Шотландия, инкрустирана със скъпоценни камъни и сладководни перли от шотландските реки, означи Асошиейтед прес.

" Събрали сме се тук в Шотландия, с цел да изпратим нашия монарх, чийто живот в работа на страната и света честваме през днешния ден. Нейната обич към Шотландия беше фамозна ", сподели в словото си преподобния Калъм Маклойд.

Кралицата умря в замъка " Белморал ", което сложи Шотландия под светлините на прожекторите в целия свят през първите дни на десетдневния печал. Сцените на огромни тълпи от хора, пристигнали да изпратят ковчега по неговия път на юг илюстрираха дълбоката връзка сред кралицата и Шотландия, която оцеля даже на фона на сложните връзки сред консервативното държавно управление в Лондон и администрацията в Единбург, която е за самостоятелност от Англия.

В своята проповед по време на поклонението, главата на шотландската черква Иън Грийншийлдс означи, че " множеството от нас не могат да си напомнят време, когато тя не е била наша кралица ". " Отдадена на ролята, която пое през 1952 година след гибелта на обичания ѝ татко, тя беше незаменима в нашия живот повече от 70 години. Тя виждаше своята работа като дълг към другите и съумя да резервира тази посока до края на живота си ", сподели още Грийншийлдс.

Британското държавно управление разгласи, че страната ще резервира минута безмълвие тази неделя - вечерта преди погребението на кралицата. Това ще се случи в 20:00 ч. локално време, като се приканва за минута безмълвие, без значение къде се намира човек.

Преди да дойде в Шотландия, крал Чарлз Трети получи съболезнования в английския парламент, като съобщи пред депутатите, че неговата майка е била образец за " безвъзмезден дълг ". Стотици представители се събраха в постройката на Уестминстърския замък за тържествената работа, като новият монарх и кралицата консорт бяха посрещнати с високомерен тон.

Крал Чарлз Трети даде обещание пред Камарата на общините и Камарата на лордовете на Англия да продължи следваните от починалата му майка " скъпи правила на конституционно ръководство ", които са заложени в политическата система на страната.

" Днес заставам пред вас с чувство за тежестта на историята, която е към нас и която ни припомня за жизненоважните парламентарни обичаи, на които всички вие, членове на двете камари, сте се посветили с отдаденост за добруването на всички нас ", сподели още новият крал на Англия.

Траурната гала се състоя в Уестминстърския замък, само че отвън залата на Камарата на общините. Това предписание датира още от 17-ти век, когато крал Чарлз Първи е направил опит за задържане на английски депутати, а спорът сред короната и Народното събрание води до революция и обезглавяването на монарха през 1649 година

Ковчегът на кралица Елизабет Втора ще отпътува за Лондон през днешния ден, където ще бъде положен още веднъж в Уесминстърския замък от сряда до сутринта на 19 септември, за когато е планувано погребението. Американският президент Джо Байдън се чака да дойде за службата в Уестминстърското абатство, дружно с държавни водачи и кралски особи от целия свят.

Кралицата идва за първи път в Шотландия като суверен през 1953 година Днес, съвсем 70 години по-късно, улиците на града още веднъж са цялостни с жители на Короната, които желаят да кажат последно довиждане и благодаря.
 
Много от хората чакаха с часове, с цел да видях своята кралица за финален път. 
 
Короната на Шотландия ще остане върху ковчега по време на цялото поклонение. Очаква се големи групи от хора да посетят катедралата, където на опечалените ще им е разрешено да се сбогуват от понеделник вечерта до вторник следобяд.

 

След това короната на Шотландия ще бъде върната назад в замъка в Единбург, където е изложена. Тя е създадена от злато и скъпоценни камъни и е най-старата в английската кралска сбирка от бижута, както и една от най-старите в цяла Европа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР