Жителите на село Манастирище протестират заради присъда за убийство на

...
Жителите на село Манастирище протестират заради присъда за убийство на
Коментари Харесай

Страх и недеволство: Жители на с. Манастирище на протест след присъда за убийство

Жителите на село Манастирище стачкуват поради присъда за ликвидиране на техен съселянин. Известният като „ стрелеца от Манастирище “, който през април простреля собствен комшия, няма да изтърпи ефикасна присъда, защото е неуравновесен.

22 април ще остане един от най-черните в историята на село Манастирище. В ранния следобяд двама братя се връщат от работа с автомобил. Съвсем близо са до дома си, когато на пътя излиза техен комшия, стреля с нелегално притежаван револвер и улучва съдбовно младия мъж зад кормилото и той умира на място.

Извършителят страда от психологично заболяване. След стрелбата се барикадира в дома си. Пристигат спецчасти. Не се постанова задържане със мощ, защото мъжът се предава непринудено. В селото идва тогавашното висше управление на Министерство на вътрешните работи.

„ От 2007 година е диагностициран, многокрано е бил настаняван в профилирани заведения “, изясни тогава някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Съседите настояват, че е нападал и дете, само че ограничения не са били взети.

Изготвената съдебно-психиатрична експертиза за убийството заключава, че е бил в положение на безотговорност, не е съзнавал какво прави нито преди, нито по време, нито след действието. На базата на тази експертиза прокуратурата в Козлодуй внася искане за наложително лекуване в психиатрична клиника, което е почетено от Районния съд на 19 декември.

Близките на жертвата са безапелационни, че решението на съда е неприемливо. Стрелецът би трябвало да бъде лекуван наложително и на всеки шест месеца да се прави оценка на положението му. Местните се тормозят, че след този интервал стрелецът ще бъде пуснат на независимост.

Събрали са и подписка, в която са се присъединили над 800 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР