Жителите на село Караисен, община Павликени, за втори път тази

...
Жителите на село Караисен, община Павликени, за втори път тази
Коментари Харесай

Жители на село Караисен протестират заради липса на питейна вода

Жителите на село Караисен, община Павликени, за повторно тази седмица излязоха на митинг с гледище да имат питейна вода, съобщи БНР.

Селото с над хиляда поданици население има вода за не повече от един час единствено заран. Причината за безводието е сушата и понижения дебит на локалните извори.

Няколкостотин протестиращи от Караисен показаха недоволството си против водния режим и бездействието на водоснабдителното сдружение като прекосяваха постепенно по пешеходната пътека до детската градина в селото и съществено затрудниха трафика по републиканския път за Свищов.

Защо и след 30 години хиляди българи по вода вървят, само че жадни стоят

„ Нещата потеглят бързо надолу. Трябва да се реши въпросът по най-бързия метод, тъй като това е парадокс “, разясниха жителите.

„ Вода няма, ставаме като Перник. Чакаме да ни прекарат от Павликени, от Велико Търново щом сме към ВиК „ Йовковци “, което няма нищо общо с нас “, прибавиха те.

Сериозни проблеми с водата към този момент имат и прилежащите села. От водоснабдителното сдружение не разясняват казуса и допустимо вероятно решение след намалелия дебит на локалните водоизточници, което докара до водния режим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР