Жителите на Сърница най-накрая получиха дългоочаквания филиал за 24-часова Спешна

...
Жителите на Сърница най-накрая получиха дългоочаквания филиал за 24-часова Спешна
Коментари Харесай

След осем години чакане: В Сърница най-накрая имат филиал на Спешна помощ

Жителите на Сърница най-сетне получиха дълго чакания филиал за 24-часова Спешна помощ в града. На формалната гала по откриването през днешния ден участваха министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев , кметът на Неби Бозов и регионалният шеф Трендафил Величков .

„ Това, че сте чакали 8 години, в моите показа е неприемливо. Като доктор с 28 години опит в областта на медицината и като шеф на Спешното поделение в най-спешната болница в България – „ Пирогов “, за мен този ден е празник “ , съобщи министър Асен Меджидиев.

Той подсети, че потребността от построяването на подобен център е належаща, освен заради труднодостъпното географско местонахождение на района и затрудненото напредване на колите за спешна помощ , само че и заради обстоятелството, че Сърница е курортен център , което доста усилва броя на популацията през туристическите сезони.

Министър Меджидиев посочи, че през последната година са открити Спешни центрове в Созопол и Приморско , което е резултат от водената поредна политика в предпочитани за него сфери – майчино и детско опазване на здравето, както и неотложност във всяка една точка на страната. Той даде обещание да спомага с застраховане на фрагменти и от огромни болнични заведения в страната при положение на нужда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР