Жителите на пловдивското село Неделево, са недоволни от подготовката за

...
Жителите на пловдивското село Неделево, са недоволни от подготовката за
Коментари Харесай

Жителите на Неделево - срещу изграждането на компостираща инсталация

Жителите на пловдивското село Неделево, са недоволни от подготовката за създаване на компостираща апаратура наоколо до обитаемото място. Хората са събрали подписка, в която изрично се опълчват на работата на оборудването до селото.


Днес подписката и възражението против строителството беше импортирано в община Съединение:
Генка Костадинова – член на инициативния комитет: " Всички са безапелационни - никой не желае да бъде построено второ бунище на територията на нашето село. "
В село Неделево се съхраняват и негодни за приложимост препарати употребени преди години в някогашните кооперации. Според представители на общината новата апаратура обаче не е рискова за популацията, защото ще се събира единствено биоразградима зелена маса. Такива уреди са задължени да построят всички общини в България. Затова Съединение, взаимно със Стамболийски ще аплайват за средства по европрограми.
Атанас Балкански – кмет на община Съединение: " Тези хора. в случай че не разрешат реализирането на тази компостираща апаратура, 2019 година те ще заплащат два пъти по-скъпа такса боклук. "
Жителите на Неделево обаче считат че инсталацията се построява скрито, без да бъдат осведомени, а също по този начин е застрашено водоснабдяването им и площите по Натура 2000, които се намират директно до бъдещата апаратура.
Милена Христова – юрист на Инициативния комитет: " За нас главният пропуск е обвързван с това, че няма никаква инфомираност на популацията по отношение на това какво ще се построява и каква е неговата нужда изобщо да бъде построено. От друга страна няма прегледано нито едно друго различно предложение с различен имот. "
Хората от Неделево са подготвени на митинги, само че от Общината обявиха, че са изготвили всички нужни документи и няма никаква драма в този план.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР