Жителите на пловдивското село Брестовица се вдигат отново на протест,

...
Жителите на пловдивското село Брестовица се вдигат отново на протест,
Коментари Харесай

Жителите на пловдивското село Брестовица се вдигат отново на протест, заради водата с манган, която продължава да тече от чешмите им

Жителите на пловдивското село Брестовица се подвигат още веднъж на митинг, поради водата с манган, която продължава да тече от чешмите им.

Проблемът е от четири години. Решение съгласно хората не е открито, множеството от тях се оплакват от здравословни проблеми.

Решение няма, оправяме се по същия метод като преди четири години - с доста нерви, носене на вода от кое място ли не, вървене по лечебни заведения и пазаруване на медикаменти. Когато водата не е годна за пиянство, здравословните проблеми са налице, изясни уредникът на митинга Любомир Томов.

Жена от Брестовица също е възмутена. Според нея „ някои високо горе във властта на тази страна е решил, че там не живеят хора ". Тя изяснява, че за възрастните хора е мъчно да си носят вода от 20-30 километра.

Има открити нови кладенци. Работим взаимно с Община Родопи. Има три нови кладенеца в землището на Йоаким Груево. Добрата вест, която е от през вчерашния ден, е, че нашият шеф е подписал контракта за заем за построяването на един от секторите, който ще докара водата до мрежата на Брестовица, изясни Йордан Чемишев, основен инженер на ВИК-Пловдив.

Към момента сме построили трите нови сондажа, които се явяват трите нови водоизточника на Брестовица. Те са с безусловно чиста вода и доста добър дебит. Направили сме и техническия план за построяването на 8 км довеждащ тръбопровод и 27 км вътрешна водопреносна мрежа, сподели кметът на Община Родопи Павел Михайлов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР