Жителите на обширни райони в австралийския щат Виктория отново са

...
Жителите на обширни райони в австралийския щат Виктория отново са
Коментари Харесай

В Австралия приканват повечето жители на щата Виктория да напуснат домовете си

Жителите на обширни региони в австралийския щат Виктория още веднъж са били посъветвани да изоставен домовете си преди утрешния ден, в който има условия за " рискови " пожари в цяла Югоизточна Австралия , при които може да стане сливането на най-малко два огромни пожара, написа " Гардиън ".

Поне 5% от щата Виктория към този момент е изгоряла . Властите са изпратили текстово известие до Източен Гипсланд и североизточната част на щата, съветвайки хората в границите на рисковата зона, която се простира от границата на щата Нов Южен Уелс до брега, да се изтеглят преди още по-горещо време в петък .

Прогнозата е, че температурите ще доближат над 40 градуса в някои елементи на Източен Гипсланд и североизточната част на щата, а поривите напразно ще доближат 90 км/ч.

Щатът Нов Южен Уелс също се приготвя за тежки пожари, като прогнозата е температурите да доближат повече от 40 градуса в обширни елементи от щата, в това число 42 градуса в Пенрит , предградие на Сидни.

В Южна Австралия, повече от 200 пожарникари се борят за ограничение на пожар, който изгори повече от една трета от остров Кенгуру и заплашва да нарасне поради " сложните условия за битка с пожарите " в петък.

А в Западна Австралия, огромните вериги супермаркети потвърдиха, че изпитват дефицит при доставките на артикули от удълженото затваряне на автомагистрала, която е затворена повече от две седмици поради горски пожар покрай Норсман.

Броят на жертвите от сезона на горските пожари в Австралия набъбна до минимум 26 души . Пилот на хеликоптер на южния бряг на Нов Южен Уелс избяга щастливо, покатервайки се от кабината на машината, профилирана за гасене на пожари, която се е разрушила и потънала в язовир в националния парк " Бен Бойд " в Едром, южно от Идън.

Премиерът на щата Виктория Даниъл Андрюс, който по-рано удължи бедственото състояние с 48 часа, съобщи, че текстовото известие " напусни в този момент ", изпратено през днешния ден, е най-ясният сигнал, който държавното управление може да изпрати, че не е безвредно хората в засегнатите от горските пожари региони да се пробват да останат и да пазят домовете си.

Повече от 10,7 млн. хектара в Австралия са изгорели от октомври насам, в това число 1,2 млн. хектара във Виктория. Икономисти предвидиха, че това може да снижи икономическия напредък с 0,1 до 0,2 % в така и така забавилия се напредък и може да изисква много повече от 2 милиарда $, обещани от федералното държавно управление за възобновяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР