Жителите на няколко родопски села от община Баните са категорични,

...
Жителите на няколко родопски села от община Баните са категорични,
Коментари Харесай

Жители на 7 населени маста от община Баните бойкотират вота на 2 октомври заради пътя Загражден-Белица

Жителите на няколко родопски села от община Баните са безапелационни, че няма да излязат да гласоподават на предварителните парламентарни избори на 2 октомври, защото не е спазено следващото заричане от страната за дотъкмяване на пътната права Загражден – Белица, осведоми Евгения Бояджиева от Сдружение " Горди загражденци ". За протест на вота са хората от селата Загражден, Глогино, Вълчан дол, Рибен дол, Две тополи, Планинско и Шипка. Освен локалните поданици, няма да отидат до урните и всички свързани с тези обитаеми места, само че живеещи навътре в страната, безапелационна е Бояджиева.

През годините хората от региона са протестирали неведнъж за дотъкмяване на пътя. Необходими са довършителни действия в права с дължина малко над 7 км. Последните обещания са били, че секторът ще бъде пуснат на 22 септември тази година, прецизира Бояджиева.

„ Аз бях на 20 години, когато прокопаха пътя. Това се случи далечната 1960 година. Тогава го стартира пробиването му от нашите татковци, братя, които го вършиха с кирки и лопати. От тогава не може да се довърши. Аз съм към този момент на 81 години и ми е мъчително, че няма да доживея да мина по пътя умерено “, споделя още Евгения Бояджиева.

Не публична поддръжка протестиращите получават и от жителите на Давидково, които също употребяват пътното трасе, което редуцира пътя до Пловдив с часове.

Надеждите на локалните са, че с довършването на трасето и с разполагащите естествени запаси, сред които и лековита минерална вода, общината ще стане и по-привлекателна и за туристи.

От Сдружение " Горди загражденци " упорстват час по-скоро да се възобнови работата по пътя, защото е подложен първия слой по въпросното трасе и в случай че не се продължи, то тази зима ще се похаби и свършеното до в този момент.

Ако стартират довършителните действия, хората са склонни да анулират протеста.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР