Жителите на Мауи с повредени от горски пожари домове са обект на измами с недвижими имоти, предупреждават служители

...
Докато търсачите търсят повече от 1000 души, които все още
Коментари Харесай

Докато търсачите търсят повече от 1000 души, които все още са в неизвестност след смъртоносните горски пожари, обхванали хавайския остров Мауи последно седмица, убивайки най-малко 99, правителствени служители предупредиха, че измамниците вече са започнали да се насочват към оцелели, чиито имоти са били повредени при пожарите. заплахата от потенциални измами, тъй като „жителите се обръщат за продажба на увредени от пожар домове от хора, представящи се за агенти на недвижими имоти, които може да имат лоши намерения“. На брифинг за обсъждане на усилията за възстановяване с кмета на Мауи Ричард Бисен, Грийн каза пред репортери, че е помолил главния прокурор да обмисли налагането на мораториум върху продажбата на повредена или унищожена собственост на Мауи и отбеляза, че това ще отнеме "много дълго време" преди островът да може да бъде възстановен.

„Бих предупредил хората, че ще мине много време, преди да могат да бъдат построени някакви сгради или жилища, така че ще бъдете доста зле информирани, ако се опитате да крадете земя от нашите хора и след това да строим тук“, каза Грийн в изявление.

предупреди миналата седмица, че хората, засегнати от горски пожари на Мауи, биха могли потенциално да станат жертва на измамници, които обикновено се насочват към жертвите след настъпване на бедствие.

„Никой не знае колко време ще отнеме да се възстанови от разрушението, но знаем, че няма да мине много преди измамниците да започнат да се опитват да печелят“, пише агенцията в съобщение, споделено на нейния уебсайт , който даде общ преглед на често срещаните схеми, за които да следите, като „измамнически измами“, при които измамниците се представят за инспектори по безопасността, държавни служители или комунални работници.

Други потенциални измами включват оферти за незабавно почистване и ремонти, искания за плащане чрез банков превод, карта за подарък, криптовалута или пари в брой и всяко искане за плащане, „за да ви помогне да се класирате за фондове на FEMA“. Както FTC отбелязва, Федералната агенция за управление на извънредни ситуации не начислява такси за кандидатстване.

Тихоокеанският център за бедствия и Федералната агенция за управление на извънредни ситуации по-рано изчислиха, че повече от 2200 структури на Мауи, повечето от които жилищни, са били са повредени или унищожени в горските пожари. Длъжностни лица прогнозират, че възстановяването на общностите и инфраструктурата вероятно ще струва повече от 5 милиарда долара и казаха, че около 4500 жители ще се нуждаят от постоянен спешен подслон, докато този процес започне.

Горските пожари, които избухнаха миналия вторник и обхванаха Мауи, сега са считано за най-смъртоносното природно бедствие в Хавай, откакто стана щат на САЩ през 1959 г. Пожарите засегнаха най-силно Лахайна, популярна туристическа дестинация и бизнес център, която някога е била столица на Хавайското кралство и където, според Грийн, около 80% от градът беше разрушен. Пожарите също бяха тежки в части от района Upcountry на Мауи, който е по-навътре в сушата и е предимно жилищен, и по югозападното крайбрежие на острова близо до Кихей.

Грийн каза в понеделник, че той и други служители обсъждат планове за потенциално създаване на мемориален обект в Лахайна и ще "инвестира държавни ресурси, за да запази и защити тази земя за нашите хора, а не за каквото и да е развитие, за нашите хора на местно ниво." Губернаторът обеща да опита да ограничи земята, закупена на Мауи от купувачи извън щата, докато островът се възстанови.

„Също така ще ви кажа, че това ще повлияе на начина, по който гледаме, поради трагедията , как гледаме на цялото развитие в нашия щат. И голяма част от това, което правим, е предизвикано от други закони, федерални и други, които не ни позволяват да ограничаваме кой може да купува в нашия щат“, каза Грийн. „Но можем да го направим умишлено по време на криза и това е, което правим. Така че от моя страна ще се опитам да не позволя на никой извън нашия щат да купува каквато и да е земя, докато не преминем през тази криза и решим какво трябва да бъде Lāhainā в бъдеще."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР