Жителите на квартал “Манастирски ливади – Изток в “Триадица искат

...
Жителите на квартал “Манастирски ливади – Изток в “Триадица искат
Коментари Харесай

Сменят името на малката “Костенски водопад”, в “Кръстова вада” изграждат канализация

Жителите на квартал “Манастирски ливади – Изток ” в “Триадица ” желаят смяна на името на ул. “Костенски водопад ”, тъй като в региона има две с това име. Промяната ще бъде на дребната улица, която е вътрешноквартална. Голямата улица е към ул. Тодор Каблешков, научи Столица.bg. Както към този момент съобщихме, едно от предложенията е улицата да носи името на починалия на Еверест планинар Боян Петров.

Идеята е на жителите и сега оферират имена, след което ще се внесе предлагането в районната община. Трябва да създадем отчет и да се аргументираме, тъй като той се внася в комисия на СОС и по-късно предлагането се утвърждават на сесия, разяснява заместител кметът на регион “Триадица ” Антони Кръстев. Преди окончателната смяна се прави информация на живеещите на тази улица, които би трябвало да се у уведомят, че ще се наложи смяна на адресната регистрация.

Има още улици без имена в Манастирски ливади – Изток, както и в другият нов жилищен квартал “Кръстова вада ”. Точната численост не бихме могли да кажем, тъй като процесът е много динамичен. Реално ние облагородяваме два квартала. И в двата има интензивно строителство. Изграждаме канализация, отваряме улици, вършим пробиви, тротоари, улично осветяване, разяснява зам.-кметът на регион “Триадица “Антони Кръстев.

И в Кръстова вада също има доста улици, които би трябвало да получат имена. Някои от тях са към момента с номера. Активно се работи по построяването та канализационен клон по ул. “Емилиян Станев. Строителните действия вървят поетапно и досега канализацията е подготвена до ул. “Асен Йорданов ”. Не може да се каже краен период за довеждане докрай на канализацията, защото вървят отчуждителни процедури за улици, тротоари, канализация и други, изясни зам.-кметът на Триадица Антони Кръстев
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР