Жителите на квартал „Лозенец” излизат на пореден протест срещу строежа

...
Жителите на квартал „Лозенец” излизат на пореден протест срещу строежа
Коментари Харесай

Протест срещу небостъргач в „Лозенец”: Жители се оплакват от непоносим шум от строежа

Жителите на квартал „ Лозенец” излизат на следващ митинг против градежа на 34-етажен небостъргач до блоковете им. По план постройката ще се издигне на 120 метра височина и ще бъде подготвена в идващите пет години.

Според жителите на квартала обаче тя по никакъв метод няма да кореспондира с инфраструктурата, ще се блокира трафикът, както и достъпът на светлина в домовете им.

Въпреки митингите строителството стартира и хората към този момент се оплакват и от нетърпим звук в последните дни.

За три дни на два пъти ни разсъниха преди 5 ч. сутринта, споделиха пред bTV живеещи в региона столичани.

Местните поданици настояват, че към този момент няма влезнало в действие позволение за градеж и на процедура се строи нелегално. Те са подготвили нова тъжба до ДНСК, с която желаят строителството да се приключи. Настояват също да се преработи проектът за градежа на постройката и височината ѝ да се понижи до 8 етажа, колкото е условието на общия организационен проект.

Тъй като постройката не е съответна за този гъсто обитаем квартал, те се пробват да прекроят квартала, с цел да може да пасне на постройката, споделиха още протестиращите.

От компания „ Артекс”, които дават отговор за построяването, обявиха, че височината към този момент е предоговорена и тя ще бъде понижена с 6 етажа. От там настояват, че полагането на бетона на фундаменталната плоча е непрестанен развой и за това имат удостоверен график от Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи.

Кметът на региона Любомир Дреков обаче беше безапелационен, че имат отвод поради това, че дейностите, които правят, са шумни и би трябвало да ги стартират в регламентираното работно време, т.е. след 7 ч. сутринта.

Той добави, че до районната администрация не е стигало решение за понижаване на височината на постройката.

Хората от квартала ще стачкуват в сряда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР