Жителите на китайския град Ухан, където през декември беше установен

...
Жителите на китайския град Ухан, където през декември беше установен
Коментари Харесай

Лъч надежда: Ухан се връща на работа, намалява броят на заразените в Италия

Жителите на китайския град Ухан, където през декември беше открит новият ковид, имат право да се върнат на работа, а публичният превоз потегля още веднъж след два месеца карантина, предадоха Франс прес.

Тази анулация на рестриктивните мерки става в миг, когато министерството на опазването на здравето разгласи, че за пети следващ ден в този мегаполис с 11-милионно население, който беше епицентър на пандемията, няма нито един случай на заразяване. На територията на Китай като цяло са регистрирани 39 случая, които са били привнесени от чужбина.

Живеещите в Ухан, които са в положително здраве, към този момент могат да се движат из града и да употребяват рейс или метро против показване на персонална карта, обясниха управляващите.

Здравите хора могат също да се върнат на работното си място, в случай че имат позволение, издадено от работодателя им.

Освен това, жителите на Ухан имат право да напущат града към други елементи на околната провинция Хубей, в случай че са дали негативни проби за Ковид -19 и разполагат с здравно удостоверение.

Италия записва два следващи дни на спад в броя на инфектираните с ковид. Бе регистриран 14% спад на новите случаи, след 15% надолу в неделя. 5560 са новите инфектирани в Италия, а 651 са смъртните случаи. В неделя инфектираните бяха 5595, а умрелите 793-ма. Така общият брой потвърдено инфектирани в Италия стана 59 138, а умрелите - 5476.

Преди ден министър председателят Джузепе Конте подреди да преустановят активност всички компании и заводи, които не са от стратегическо значение. Това е следващата мярка в опит за преодоляване на разпространяването на ковид, който извънредно тежко засегна страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР