Жителите на Източното крайбрежие на САЩ се готвят за голям

...
Жителите на Източното крайбрежие на САЩ се готвят за голям
Коментари Харесай

Арктически студ скова Северна Америка

Жителите на Източното крайбрежие на Съединени американски щати се готвят за огромен студ след мощната снежна стихия, донесла значителни снеговалежи, ветрове с ураганна мощ и наводнения в някои крайбрежни зони, съобщи CNN.

Според метеоролозите мразовитата вълна ще обхване междинните елементи на Средния Атлантик - в щатите Делауеър, Мериленд, Ню Джърси, Ню Йорк, Пенсилвания и Федерален окръг Колумбия. Студът ще засегне и Нова Англия. Очаква се температурите да паднат до минус 15 градуса по Целзий, само че поради ледения вятър студът ще се усеща на някои места като при минус 30 градуса.

Бурята стартира преди два дни в Мексиканския залив и първо порази щата Флорида, където за първи път от 30 години валя сняг. После от югоизток стихията се измести на североизток. На места поривите напразно бяха от 113 километра в час. На места натрупаха 46 сантиметра сняг.



Заради бурята учебни заведения и институции бяха затворени, а железниците и самолетните компании анулираха или редуцираха полетите си. Някои от фериботните връзки по канадското крайбрежие също бяха прекратени.

Според управляващите минимум 7 са жертвите на новата зимна стихия. Четирима души починаха в Северна и Южна Каролина, откакто колите им катастрофираха на затрупани от снега пътища. Във Филаделфия кола не съумя да спре и се удари във трен. Един човек в колата почина, във влака няма жертви.





Във Вирджиния момиченце било ударено от пикап, до момента в който се пързаляло с шейна и умряло в болничното заведение. 75-годишен мъж бил ударен от снегорин, до момента в който разчиствал снега от паркинг и също умрял в болничното заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР