Жителите на град Българово ще протестират отново днес, предаде БНР.

...
Жителите на град Българово ще протестират отново днес, предаде БНР.
Коментари Харесай

Мощен протест блокира път към АМ ,,Тракия“, народът е бесен: Заслужаваме нормални условия на живот

Жителите на град Българово ще стачкуват още веднъж през днешния ден, съобщи БНР. Те смятат, че по настояванията им няма съответна реакция от локалната власт и не престават да упорстват за по-добра инфраструктура и условия на живот. От община Бургас обявиха, че са планувани поправки на редица улици в града, които би трябвало да завършат до 31 май тази година.
В края на предходната година поданици на Българово внасят искане до Община Бургас с най-важните и неотложни задания, касаещи града. Следва среща, на която им дават обещание подпомагане и предприемане на незабавни ограничения. Една от тях е започване на цялостна реорганизация по ул. “Обходна “. Но единствено след броени дни получават няколко кърпежи на дупки.
„ Нашите претенции не знам дали са чути въобще, само че сигурно не са разбрани. Нямаме никакъв съответен отговор, нямаме никакви съответни дейности “, споделя Тодорка Стоянова от Инициативния комитет „ Бъди безсънен “, уредник на митингите. „ Никой не ни отговори кой поръча тези смешни кърпежи. Те се съгласиха, че улицата е в окаяно положение и е неотложен повсеместен ремонт, тук-там въобще няма настилка. Няма тротоари, липсва ул. осветяване. Хората желаят на няколко места и пешеходни пътеки, само че те няма по какъв начин да се изградят при изискване, че няма тротоари “, показва Стоянова.
Жителите не престават да упорстват и за създаване на пречиствателна станция и довеждане докрай на канализацията. Искат също изцяло поправяне на улици и тротоари, по които към този момент има построена канализация. Настояват за модерна детска площадка и състезателен ъгъл.
„ Обидно е, това е думата. Защото не може да вършим публични срещи, на които да излагаме своите претенции, да получаваме обещания в най-кратки периоди да се вижда усъвършенстване и в идващия миг да получим тези кърпежи “, акцентира и Неделчо Милчев. От Инициативния комитет са безапелационни, че в 10 часа ще затворят пътя от и към Автомагистрала „ Тракия “, а митингите няма да спрат, до момента в който не изпълнят настояванията им.
„ Не сме по-малко значими, заслужаваме естествени условия на живот “, споделят те. След наши въпроси до община Бургас ни дадоха отговор, че предстоят асфалтокърпежи и полагане на несортиран трошен камък и асфалт по редица улици в града.
Запълване на дупки ще има в сектора на ул. “Обходна “ – от ул. “Първи май “ до ул. “Петко Славейков “, както и по ул. “Лиляна Димитрова “ – от ул. “Първи май “ до ул. “Генерал Гурко “ и по ул. “Хаджи Димитър “ – от пресечката с “Лиляна Димитрова “ до “Стамат Икономов “. За останалите улици на град Българово това ще се случи за мощно компрометирани сектори. От общината показват още, че ще бъде положен несортиран трошен камък и асфалт по Ул. “Лиляна Димитрова “ – в сектора от ул. “Обходна “ до ул. “Генерал Гурко “, както и по самата “Обходна “ – от ул. “Хаджи Димитър “ – 180 м. в посока ул. “Лиляна Димитрова “. Третата планувана права е по ул. “Стамат Икономов “ – от ул. “Хаджи Димитър “ до ул. “Петко Славейков “.
Всички тези действия би трябвало да приключат до 31 май. От общината показват, че секторът от ул. “Обходна “, който е част от общински път се нуждае от цялостна рехабилитация, като там е предоставен и към този момент се изготвя Технически капиталов план. До обезпечаване на финансиране, там ще се правят спешни асфалтокърпежи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР