Жителите на европейските столици посрещнаха 2018 година с фойерверки, тържества

...
Жителите на европейските столици посрещнаха 2018 година с фойерверки, тържества
Коментари Харесай

Светът посрещна Нова година с фойерверки и тържества

Жителите на европейските столици посрещнаха 2018 година с фойерверки, тържества и улични празненства, до момента в който оттатък Атлантическия океан празнуващите в Ню Йорк трябваше да се подложат на вцепеняващ мраз, с цел да видят спускането на паметната кристална сфера в Ню Йорк, съобщи ДПА.

 © Българска телеграфна агенция
В Града на небостъргачите се събраха над 1 милион души при засилени ограничения за сигурност. Тяхната устойчивост беше подложена на тестване, откакто в среднощ температурата падна до минус 12 градуса по Целзий.

 © Българска телеграфна агенция
В Германия десетки хиляди души си дадоха среща в региона към Бранденбургската врата, с цел да посрещнат Нова година. Фойерверки озариха небето на немската столица тъкмо в среднощ.


Париж посрещна 2018 година с фойерверки и пиротехнически резултати край Триумфалната арка, като хиляди парижани и посетители на столицата се стекоха по празнично украсения бул. Шанз Елизе. След няколко терористични набези във Франция през последните две години управляващите взеха всички нужни ограничения, като активизираха за празниците 99 хиляди бойци и служители на реда.
 © Българска телеграфна агенция
В Лондон фойерверки и ликуващи празнуващи приветстваха настъпването на Нова година, като паметната часовникова кула Биг Бен отброи последните 12 часа на отиващата си 2017-а. Часовникът бе задействан краткотрайно по случай Коледа и Нова година, откакто бе спрян през месец август по отношение на 4-годишна реставрационна стратегия.

 © Българска телеграфна агенция
По-рано от пристанищния мост в град Сидни се стече водопад от фойерверки с цветовете на дъгата, който означи легализирането на еднополовите бракове в Австралия. Многоцветният театър бе кулминационната точка на празненствата на пристанището в Сидни. Те бяха следени от 1,6 милиона души, а шоуто с фойерверките, най-мащабното до момента, беше с дълготрайност 12 минути.

Преди австралийците новозеландците в Окланд посрещнаха 2018-а с 5-минутна заря край кулата Скай тауър. Но въпреки всичко първи имаха привилегията да приветстват Нова година имаха тихоокеанските нации на Самоа, Тонга и Кирибати. Местните хора изпратиха 2017-а с доста въодушевление и обичайни и танци.

Мнозина японци посрещнаха настъпването на новата Година на кучето по обичайния метод - с молитва за мир и благополучие в прилежащите шинтоистки храмове, и с новогодишна софра, включваща скариди и сладостен черен фасул. Мнозина от тях се подредиха на опашка, с цел да се редуват да ударят камбаната в шинтоистки храмове 108 пъти в среднощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР