Жителите на две свиленградски села – Варник и Маточина, на

...
Жителите на две свиленградски села – Варник и Маточина, на
Коментари Харесай

Евакуират две села в Свиленградско заради пожар

Жителите на две свиленградски села – Варник и Маточина, на българо-турската граница, ще бъдат евакуирани поради пожар. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация в Хасково.

В извеждането на популацията на безвредно място ще бъдат ангажирани полицейски чиновници, прецизираха от държавната администрация. Общо три пожара бушуват в Хасковска област през днешния ден следобяд, написа Българска телеграфна агенция.

Единият е на огромна повърхност – в землищата на тополовградските села Присадец и Филипово. Там са ангажирани осем екипа огнеборци, споделиха още от администрацията. Помагат още групи от Горското стопанство и община Тополовград. Там теренът е мощно кръстосан и затруднява работата на пожарните екипи. Друг пожар е зародил и край село Радовец, община Тополовград.

Често повода за пожарите в област Хасково са от проявена немарливост от преминаващи мигранти, безконтролно отношение от страна на земеделските стопани, както и пустеещи региони, които са неподдържани, сочи разбор на  „ Югоизточно държавно дружество “ (ЮИДП) – Сливен, който бе оповестен на уеб страницата на институцията преди дни.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР