Жителите на две свиленградски села – Варник и Маточина, което

...
Жителите на две свиленградски села – Варник и Маточина, което
Коментари Харесай

Заради горски пожари: Евакуират две села в Свиленградско

Жителите на две свиленградски села – Варник и Маточина , което е на българо-турската граница, ще бъдат евакуирани поради зародил пожар , оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация в Хасково.

В извеждането на популацията на безвредно място ще бъдат ангажирани полицейски чиновници. Общо три пожара бушуват в Хасковска област през днешния ден следобяд.

Единият е на огромна повърхност – в землищата на тополовградските села Присадец и Филипово. Там са ангажирани осем екипа огнеборци, споделиха още от администрацията. Помагат още гасачески групи от Горското стопанство и община Тополовград. Там теренът е мощно кръстосан и затруднява работата на пожарните екипи. Друг пожар е зародил и край село Радовец, община Тополовград.

Често повода за пожарите в област Хасково са от проявена немарливост от преминаващи мигранти , безконтролно отношение от страна на земеделските стопани, както и пустеещи региони, които са неподдържани, сочи разбор на „ Югоизточно държавно дружество “ /ЮИДП/ – Сливен, който бе оповестен на уеб страницата на институцията преди дни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР