Жителите на четирите села Говедарци, Маджаре, Мала Църква и Бели

...
Жителите на четирите села Говедарци, Маджаре, Мала Църква и Бели
Коментари Харесай

Протест заради разбит път - кога ще бъде ремонтирана отсечката Самоков-Мальовица

Жителите на четирите села Говедарци, Маджаре, Мала Църква и Бели Искър от години чакат пътната права Самоков-Мальовица да бъде ремонтирана, само че това по този начин и не се случва. Недоволството е заради неприятното положение на пътната настилка. Преди месеци е получено заричане от АПИ - ремонтът да бъде приключен до 30 септември, само че все още не са стартирали никакви ремонтни действия.

Според локалните срокът надали ще бъде спазен, тъй като 28 км не се ремонтират бързо.

Местните дефинират правата от Самоков до Мальовица като " гробница " . Жителите от района се тормозят, че е много натоварена, изключително през зимата, когато доста скиори се качват към курорта. По този път се движат и учебни рейсове. Хората са възмутени от обстоятелството, че заплащат за винетка, само че вложения в пътя, посипан с дупки, няма. По думите им някои от дупките са с дълбочина 50 см и дължина 1 метър . Местните се оплакват, че постоянно се стига до произшествия, пукане на гуми и други.

Този сектор е претрупан през всеки сезон, тъй като оттова минават хората, искащи да се разходят до курорта Мальовица, който през последните години набира изключителна известност заради обновяването на ски оборудванията и хотелската база.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР