Жителите на 12 севлиевски села, съставени от кметствата Батошево, Шумата,

...
Жителите на 12 севлиевски села, съставени от кметствата Батошево, Шумата,
Коментари Харесай

Юридически казус спъва гласуването на жители от 12 севлиевски села

Жителите на 12 севлиевски села, формирани от кметствата Батошево, Шумата, Стоките и Душево, няма да могат да гласоподават за кмет на кметство. Грешката е в община Севлиево и води до това хората да бъдат извадени от описите за гласоподаване в кметствата. Комуникацията сред ЦИК и ОИК до последния миг не е съумяла да позволи този проблем, предава Българска национална телевизия.

Става дума за жителите на 6 съставни села към кметство Стоките. Ако желаят през днешния ден ще могат да гласоподават за кмет на община и за общински съветници, само че не и за кмет на село Стоките.

От ОИК в Севлиево са писани са 4 писма до ЦИК от началото на месеца въз основата, че няма да бъдат предоставени протоколи за част от селата. Такива протоколи не са били планувани за печатане от ЦИК и досега не са пристигнали дружно с изборните бумаги.

Няма и формален отговор на писмените въпроси на ОИК-Севлиево към ЦИК. Вчера по обед са разбрали, че в трите секции във въпросните села няма да може да се гласоподава за селски кмет. Отговорът е пристигнал по телефона с уточнението, че няма да има публична реакция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР