Жителите и гостите на София ще могат да използват нова

...
Жителите и гостите на София ще могат да използват нова
Коментари Харесай

В София: Автобуси ще стигат от Централна гара до летището за 26 минути

Ж ителите и гостите на София ще могат да употребяват нова експресна автобусна линия, която се чака за 25 минути да стига от Централна гара до летището, като минава през центъра . Пускането на експресната линия е признато с решение на Столичния общински съвет предходната година, само че е забавено поради кадровите проблеми в градския превоз.

Една от линиите, които е планувано да се обслужва с рейсове, е признатата с Решение № 860/2023 година линия Х84, която ще реализира комфортна транспортна връзка сред Централна гара и двата терминала на Летище София. Експресният темперамент на линията и съобразеният с желанията на пасажерите маршрут са от основна значимост за нейната успеваемост. Това заяви Марио Евстатиев в персоналния си профил във Фейсбук.



Линията ще доближава идеалния център на София (пл. " Орлов мост " ) единствено за 16 минути, а до бизнес-зоната в региона на кв. " Полигона " (The Mall), пътуването ще лишава едвам 10 минути . В момента, пътуването до Орлов мост лишава надлежно 29 минути с рейсовете 84 или 184 и 24 минути с линия 4 на метрополитена.

От летището до централна жп гара и автогара, пътуването ще трае 26 минути.

В интервалът от 6 до 20 часа, по линията ще се движат два рейса на междинен период от 30 минути.

Последният курс от Терминал 2 на Летище София ще е в 23:45, като по този начин ще бъдат обхванати огромна част от идващите след 22 часа полети.

Линия Х84 е единствено една от положителните хрумвания, създадени от екипът ми взаимно с общинския консултант Карлос Контрера за възстановяване на обслужването в публичния превоз на София.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР