Жители на цял блок на улица Проф. д-р Георги Георгиев

...
Жители на цял блок на улица Проф. д-р Георги Георгиев
Коментари Харесай

Жители на Варна без сметосъбиране заради разбит път

Жители на цялостен блок на улица " Проф. доктор Георги Георгиев " във Варна от години живеят в постройка със мощно стеснен достъп. Заради разрушения път колите за спешна помощ мъчно обслужват региона, а сметопочистващи машини даже отхвърлят да влизат там.

Варна

Улица " Проф. доктор Георги Георгиев " се намира до един от най-големите булеварди в града " Христо Смирненски ". До постройката, в която живее Велина Йорданова, обаче се стига мъчно даже и с кола.
Велина Йорданова, домоуправител: Нямаме финансова опция да построяваме улицата, която е планувана, която ни е дадена като административен адрес. Павел Георгиев, домоуправител: - Няма ли път по плана за вашия блок? - Има, единствено че го няма.
От Община Варна потвърдиха, че има утвърден проект за улична регулация, само че не и финансиране за него. В капиталовите планове за тази година също не са планувани средства за създаване на улична мрежа там.

Лошата инфраструктура не стопира строителството в региона. Новите боклуци се натрупат, а съдове за боклук и сметоизвозване няма.
Павел Георгиев, домоуправител: Тези кооперации, като виждам, са с размер към 600 жилището. Как тези хора ще се обслужват? Какво ще им бъде предлагано като връзка и инфраструктура?
Администрацията на регион " Приморски " отговори, че улицата не попада в обсега на проведеното сметосъбиране и сметоизвозване. Живеещите в блока могат да заплащат по-ниска такса боклук.

Жителите на прилежащите кооперации също не веднъж са подавали сигнали за нередности в региона, само че на този стадий резултати няма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР