Жители на столичния кв. „Витоша“ заплашват, че няма да плащат

...
Жители на столичния кв. „Витоша“ заплашват, че няма да плащат
Коментари Харесай

Граждани на БУНТ! Елитът от кв. Витоша скочи срещу калта и липсата на детски площадки!

Жители на столичния кв. „ Витоша “ заплашват, че няма да заплащат налозите си поради инфраструктурните проблеми на квартала, които единствено се задълбочават.

Прах, строителен звук, разрушени или изчезнали и тъмни улици и тротоари и непрестанни тапи поради единствените два изхода от квартала – такова е всекидневието на жителите му.

Живеем като добитък, възмущават се недоволните жители.

Те ще стачкуват на следващия ден за трети път.

След първия митинг направихме редица срещи със Столичната община и представители на регион „ Лозенец “. Поеха се задължения, периоди, които не се съблюдават. Искаме генерални решения за квартала, защото строителството изпреварва инфраструктурата с десетилетия. Искаме повсеместен проект какво, по какъв начин и къде ще се случва, сподели Петя – една от протестиращите.

Ситуацията със зелените площи в квартала е сериозна, няма никакви налични детски площадки, нито паркове и сега разпродажбата на общински и държавни парцели може би продължава, което е просто закононарушение на фона на това застрояване, сподели различен неудовлетворен гражданин.

Кметът на регион „ Лозенец “ Любомир Дреков отговори, че кварталът си има застроителен проект по този начин или другояче. Сега предстоят промени по него по отношение на новото уголемение на метрото. Изготвени са безусловно всички планове за детската площадка от наша страна. Когато ги представихме тук на общността, несъмнено, имаше забележки. Предоставили сме всички данни и планове на част от протестиращите, които ги разискват и действително очаквам решението им, съобщи той.

Проектът беше подготвен преди 2 – 3 седмици, а срокът, който самият Дреков даде, беше до края на предходната година площадката да е подготвена. Не беше изпълнен, уточни Петя.

Кметът изясни, че е имало закъснение в подготовката на терена.

Според протестиращите когато става въпрос за издаване на позволение за градеж, всичко се случва доста бързо, а за детска площадка – постепенно и мъчно.

Дреков разяснява, че отпътувалата година жителите са платили 400 хиляди лева налози, а „ единствено уличката, която желаеме да отворим за втори вход и излаз на квартала, ще ни глътне половин милион лева “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР