Жители на столичните кварталите „Красна поляна", „Разсадника", „Западен парк" и

...
Жители на столичните кварталите „Красна поляна", „Разсадника", „Западен парк" и
Коментари Харесай

Столичани излизат на протест срещу мръсния въздух

Жители на столичните кварталите „ Красна поляна ", „ Разсадника ", „ Западен парк " и „ Овча купел " излизат на митинг с искане да се подхващат незабавни дейности против мръсния въздух.

Днес пътуваме със „ зелен билет “, превозът в София ще коства лев

Йорданка Фандъкова прикани столичани: Слезте от колите си

Протестиращите ще упорстват Столичната община да извърши препоръчаните от тях ограничения за справяне с казуса. Гражданите са на мнение, че юникъде не са планувани ограничения за справяне с отоплението на твърдо гориво и отпадъци.

Преди седмица – на 28-ми януари, поради мощно нечистия въздух в градския превоз на София се пътуваше със специфичен "зелен билет " от 1 лев за целия ден за всички линии. По данни на Столична община от него са се възползвали 20 000 индивида. Акция се провежда и в Русе.

Качеството на въздуха ще се разисква на двайсет и първия Европейски конгрес за екоиновации в София. Той ще се състои през днешния ден и на следващия ден в София Тех Парк. Форумът се провежда взаимно от Генерална дирекция "Околна среда " на Европейска комисия и Министерство на околната среда и водите.

Той ще прегледа екологични иновационни решения за възстановяване на качеството на въздуха и ще събере компании и обществени органи, които към този момент са съумели да разработят и внедрят ефикасни нови технологии или новаторски модели на бизнес и ръководство с тези, които търсят такива решения и практики.

По-специално ще бъде обърнато внимание на замърсяването на въздуха, произлизащо от потреблението на сила, превоза и селското стопанство. Акцент в полемиките ще бъде подложен също и върху обезпечаването на финансиране за екологични иновационни решения.

Той ще бъде открит от министъра на околната среда и водите Нено Димов и от ръководителя на Генерална дирекция по околна среда на Европейската комисия Даниел Кайеха Креспо. Видеообръщение ще направи европейският комисар за околната среда, морските въпроси и риболова Кармену Вела.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР