Жители на родопското село Югово ни сигнализираха, че има опасност

...
Жители на родопското село Югово ни сигнализираха, че има опасност
Коментари Харесай

Жители на родопското село Югово се притесняват от срутване на домовете им

Жители на родопското село Югово ни алармираха, че има заплаха къщата им да пропадне върху пътя Пловдив - Лъки. Според тях - повода е незадоволително високата защитна стена, построена от строителите при разширението на пътното платно.

Според Бойка Христева проблемите с къщата й почнали лятото, когато е осъществено обрушване при разширението на пътя Лъки - Пловдив. Строителите вдигнали 3-метрова бетонна защитна стена. Тя, съгласно пострадалата, е незадоволително висока и не защищава къщата й от срутване:

Най-силно ме тормози, че къщата е на доста неприятно място. Стената е незадоволителна. Има и отцепена земна маса, която при един изобилен снеговалеж ще пропадне. Знаете ли какво може да се случи?! Да легнем и да отидем в къщата надолу, на пътното платно. И тогава ще пострадат и къщи, ще пострадат, не дай си, Боже, пътуващите, сподели Христева. Тя твърди, че преди обрушването по ската имало акациеви дървета, които пазели от срутване. По думите й никой не я предизвестил за ремонтните действия в парцела й.

Но въпреки всичко акациите задържаха някаква част от свличането. Всичко беше отрязано, обрушен скатът. Ние, когато дойдохме, видяхме обрушеното - много страшничко си беше, тъй като въпреки всичко това е огромна къща, изясни Христева.

Дали има заплаха за самия парцел, не мога да кажа. Да, има цепнатина, само че вследствие какво е - мисля, че би трябвало да се произнесат експертите в тази област. Според мен аз я посъветвах да се замаже тая цепнатина и да се види след това дали се уголемява, разяснява Владимир Гаджоров, кмет на с. Югово.

bTV потърси гледната точка на компанията реализатор и на АПИ. От Агенция " Пътна инфраструктура " дадоха отговор:

" Ще бъде осъществен оглед, с цел да се реши дали ремонтните работи са довели до формиране на пукнатината. Проектантът на обекта ще реши дали мястото се нуждае от в допълнение увеличаване "

От компанията реализатор настояват, че подобен оглед към този момент е осъществен след сигнала на bTV и не е намерено нищо неправилно:

BTV потърси за коментар пострадалата. Бойка Христева съобщи, че никой не я уведомил за инспекцията и тя не е осъществена в нейно наличие:

Не сме удовлетворени! Това си е жива насмешка! Те задоволително добре са видели и напуканата стена от горната страна, и отцепената земна маса, където се намира под къщата, споделя дамата. Потърпевшите ще упорстват за самостоятелна експертиза.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР