Жители на Перник излязоха на протест и поискаха всички отговорни

...
Жители на Перник излязоха на протест и поискаха всички отговорни
Коментари Харесай

Перничани поискаха оставката на областния управител на града

Жители на Перник излязоха на митинг и желаеха всички виновни за водния режим в цялата община да бъдат осъдени. Протестиращите упорстват и за оставката на регионалния шеф на Перник Ирена Соколова. Тя разгласи, че до дни в язовир " Студена " ще стартират да постъпват огромни количества вода от спомагателни водоизточници, което ще облекчи режима. По-късно денем се заприказва импровизирано, че тя може да се раздели с поста си.

``
реклама
С крясъци " Оставка! " стартира срещата тази заран сред перничани и регионалния шеф Ирена Соколова.

Протестираща: По един метър, по една тръба да бяхте слагали вместо парите да отиват за нелепости на ВиК, щяхте да промените най-малко част от канализацията.
Надежда Димова, уредник на митинга: Те всичките са безгрешни, няма отговорни, ние сме си отговорни, че си пускаме водата у дома.
Ирена Соколова, регионален шеф на Перник: И аз се срамя от ситуацията, в което съм. Оставката е акт, който може да бъде осъществен във всеки миг. По-важното е по какъв начин ще бъде открито решение.
И Областната администрация разгласи, че е разкрила това решение след обиколка с специалисти из вододайната зона на язовир " Студена " - част от водата е отклонявана нелегално посредством няколко бента.

Ирена Соколова: Искам да ви покажа разликата - до оня ден имаме постъпващи 44, 30, 20 литра в секунда. След обиколката ми на водосборната зона оня ден, внезапно имаме 418 литра в секунда.
Инж. Атанас Русев, член на експертната група: Най-основните от тези водоизточници, които са си по принцип водоизточници на " Студена ", те са отклонени в посока някъде на юг в региона на Радомир.
Предстои регионалната администрация да сезира прокуратурата. От районното министерство оповестиха, че до вторник " ВиК " -Перник ще отклони част от водата от Владайския канал, с цел да се усили притока в язовир " Студена ". Очакват се и резултати от пробите от водата на язовир Долна Диканя. Заради честите повреди на водопроводната система от министерството оферират смяна на часовете на водния режим.

Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Надявам се да премисли решението си кметът на Перник и да се съобрази с експертната преценка и да въведем режим, който е от следобяд. Мисля, че предлагането на " ВиК " от 16 до 22 часа.
Станислав Владимиров, кмет на община Перник: За страдание ВиК сдружението към момента не може да направи добра организация и да понижи повредите по улиците на Перник. На този стадий ние имаме писмо от ВиК, което е отново без никаква аргументация.

Очаква се малко по-късно протестиращите жители да блокират пътен възел Даскалово.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР