Жители на Овча купел излизат на протест. Инициативен комитет иска

...
Жители на Овча купел излизат на протест. Инициативен комитет иска
Коментари Харесай

Жители на „Овча купел“ на протест срещу изсичането на гора

Жители на " Овча купел " излизат на митинг. Инициативен комитет желае прекъсване на градеж на жилищни здания. По думите на хората строителят е изсякъл непозволено десетки дървета.
Снимка: bTV
Зрители на bTV изпратиха и фотоси, на които се вижда по какъв начин е изглеждало пространството преди и след започването на градежа.
Снимка: bTV
През 2018 година е заменен общият организационен проект, с което е разрешено да се направи жилищна постройка.
Снимка: bTV
„ Разбрахме, че ще се строи в почивните дни сред Великден и Гергьовден, когато една заран в 7 ч. пристигнаха машините и се събудихме от шума. Беше изрязано всичко, тук има и предпазени типове – акации, явори, ясени, дървета на 30-40 година “, описа Аглика Виденова, която е подала сигнала.
Снимка: bTV
Жители на квартала описват, че мястото е трябвало да бъде парк.

„ Дърветата са изсечени непозволено, нямаше подадено заявление в регион „ Овча купел “, с цел да се издаде позволение да се стартира строителство, да се огради, да се сложат табели “, добави Виденова.
Снимка: bTV
Според арх. Елена Станимирова, ст. специалист в Отдел „ Устройство на територията, кадастър, регулация и надзор по строителството “, градежът има позволение.

„ Съгласно документите, с които се срещнах, през 2019 година има показана декларация за липса на растителност, направена от ландшафтен проектант, в която е вписано, че няма дървета с историческо значение и предпазени типове “, добави тя.
Снимка: bTV
" Според документите всичко е законно ", безапелационен е зам.-кметът на регион " Овча купел " Дарина Лучанска.

По случая е подаден сигнал към прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР