Жители на няколко населени места от Община Гълъбово блокираха тази

...
Жители на няколко населени места от Община Гълъбово блокираха тази
Коментари Харесай

Гълъбово на протест заради неремонтиран път

Жители на няколко обитаеми места от Община Гълъбово блокираха тази заран кръстовището до Топлоелектрическа централа " Брикел ", съобщи БГНЕС. Те упорстват за незабавен ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец.

Пътят не е ремонтиран главно от 40 години и е извънредно рисков, а се употребява от едни от най-големите предприятия в България. На ден от там минават над 2000 служащи. През март 2022 година тогавашният министър на районното развиване Гроздан Караджов подписва ангажимент ремонтът да стартира в най-скоро време, само че по този начин и нищо не се случва.

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков подреди незабавна инспекция на процедурите за главен ремонт на третокласния път III-5504 Мъдрец - Гълъбово. Ръководствата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и ВиК – Стара Загора би трябвало до вторник да дават отчети, в това число и за опциите за замяна на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обсега на шосето.

Проверката ще обясни какво са обещавали и създали последните министри на районното развиване и благоустройството пред жителите на Гълъбово и Обручище. Очаква се до дни да се обясни фактологията – да се откри стадият, на който се намира процеса, какви са проблемите и разновидностите за законови благоприятни условия за ускоряването му. На база на събраните данни в оптимално къс период ще се създаде проект за трайно решение на казуса за жителите на региона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР