Жители на Малко Търново излязоха на протест срещу плановете на

...
Жители на Малко Търново излязоха на протест срещу плановете на
Коментари Харесай

20-тина протестираха край Малко Търново срещу кризисния център

Жители на Малко Търново излязоха на митинг против проектите на Министерство на вътрешните работи да построи спешен център в град а, съобщи bTV.

Тази заран те блокираха пътя към граничния пункт, заявявайки, че не са съгласни да съжителстват с бежанци.

Припомняме, преди дни от поръчка на Министерство на вътрешните работи стана ясно, че в Малко Търново и Елхово ще бъдат издигнати селища, надлежно за 280 и 1600 души. По непотвърдена информация задачата на въпросните селища е била точно настаняването на мигранти. Тогава кметовете на двете обитаеми места обявиха, че н е знаят за тези проекти на Министерство на вътрешните работи.

Заради появилите се спекулации жителите на Малко Търново се оповестиха в протестна подготвеност. Те обявиха изрично, че не желаят бежански лагер наоколо до домовете си.
 Министерство на вътрешните работи не строи бежански лагери, а се приготвя за краткотрайни спешни центрове
Министерство на вътрешните работи не строи бежански лагери, а се приготвя за краткотрайни спешни центрове

Разчистват се площадки на територията на Малко Търново, Елхово и Любимец

Вчера заместник-вътрешният министър Красимир Ципов увери, че публичната поръчка е не за бежански лагери, а за краткотрайни спешни центрове , когато има миграционен напън от Турция. Обособяването на площадките се правело с европари и планът приключвал идващия януари. По негови думи това било решено още преди две години.

Местните обаче упорстват за публично допитване.

Кметът на Елхово Петър Киров, схванал за процедурата от уеб страницата на Агенцията за публични поръчки, съобщи, че в града към този момент има един разпределителен център, който обаче стои празен. По тази причина не счита, че е нужен втори.

В близкото село Бояново също са в протестна подготвеност , защото е допустимо казармите на някогашния сапьорен батальон да бъдат превърнати в бежански център.
 Лагери за мигранти строят в Елхово и Малко Търново
Лагери за мигранти строят в Елхово и Малко Търново

Кметовете не знаят за проекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР