Жители на кметства в община Плевен сигнализират, че са получили

...
Жители на кметства в община Плевен сигнализират, че са получили
Коментари Харесай

Опити за измама по проекта за подмяна на печки с екологични уреди в Плевенско

Жители на кметства в община Плевен алармират, че са получили телефонни позвънявания от непознати , които се показват за чиновници на компания, която прави проучване по плана „ За по-чист въздух ”, в границите на който ще бъде осъществена замяна на печки на твърдо гориво с нови екологични уреди, оповестиха от Общината.

„ Служителите ” уведомяват жителите, че са утвърдени по плана и дефинират ден и час за посещаване, оглед на жилището и предаване на печката на твърдо гориво.

В тази връзка Общината осведоми, че планът по мярката „ За по-чист въздух ” по Програма „ Околна среда ” 2021-2027 година е в развой на подготовка. Срокът за кандидатстване за утвърждение на плана е 21 октомври.

Реалното осъществяване на плана ще стартира през 2024 година. На този стадий още не са обявявани публични поръчки за избор на компании за проучване на  жилища на претенденти по плана, нито за избор на компании, на които ще се предават печките на твърдо гориво за преработване.

Една от първите стъпки след стартирането на плана е подписването на контракт сред утвърдените претенденти. Едва по-късно ще се прави проучване и предаване на старите топлоуреди от определените оторизирани компании, които ще бъдат оповестени от Общината на формалната ѝи ще имат съответната легитимация.

Предвид обстоятелството, че казусът е опит за машинация, Община Плевен приканва на този стадий претендентите по плана „ За по-чист въздух ” да не позволяват никого в дома си под предлог, че ще се прави проучване по плана и да не предават т оплоуредите си на твърдо гориво.

Всички заинтригувани лица да наблюдават и се управляват от формалната информация от Общинатапо плана, която се разгласява на интернет страницата. По всички интересуващи ги въпроси, свързани с подмяната на печки на твърдо гориво, претендентите могат да звънят на тел. 064/881-288 или 0879/ 911-162.

За попречване на нови опити за машинация Общината ще изпрати писмо до Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, известени са и кметовете и кметските наместници да предупредят жителите по места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР