Жители на израелския кибуц Нир Оз, който е сред израелските

...
Жители на израелския кибуц Нир Оз, който е сред израелските
Коментари Харесай

Израелски заложник, държан от Хамас, е умрял

Жители на израелския кибуц Нир Оз, който е измежду израелските селища, атакувани от " Хамас " на 7 октомври, оповестиха, че член на тяхната общественост, взет за пленник от палестинската ислямистка организация, през днешния ден е умрял в плен, предаде Асошиейтед прес. От изказването не става ясна каква е повода за гибелта на 38-годишния Тамир Адар.

Около 80 от 250-е заложници, взети при офанзивата на " Хамас " в Южен Израел, са от Нир Оз, където живеят към 400 души.

Според израелските управляващи палестинските бойци към момента държат 133 заложници. " Хамас " съобщи, че няма да освобождава повече хора, до момента в който Израел не приключи военната си атака и не изтегли войските си от Газа. Израелското държавно управление от своя страна се зарече, че ще унищожи групировката и ще върне всички пленени вкъщи.  

Израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че в северната част на обсадения анклав, където са разрушени цели квартали, към момента има няколко хиляди членове на " Хамас ". Тежки боеве се водят и в Централна Газа, както и в южния град Хан Юнис, където съгласно израелските управляващи военната конструкция на " Хамас " остава непокътната в по-голямата си част.   

Междувременно стана ясно, че тази нощ при израелски въздушен удар по жилищна постройка в южния град Рафах в Газа са били убити минимум 6 души, добавя АП. Това е една от зоните, в които Израел посъветва жителите на анклава да потърсят леговище, само че израелските сили не престават да нанасят удари по всички елементи на обсадената територия, отбелязва организацията.

Здравното министерство в Газа през днешния ден заяви, че минимум 22 600 палестинци са убити, а 57 910 са ранени от началото на сраженията на 7 октомври, добавя Ройтерс. През последното денонощие са убити минимум 162 палестинци, а ранените са най-малко 296.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР