Жители на два бургаски квартала блокираха движението по ключов път

...
Жители на два бургаски квартала блокираха движението по ключов път
Коментари Харесай

Жители на два бургаски квартала блокираха движението в морския град

Жители на два бургаски квартала блокираха придвижването по основен път в морския град. Те стачкуват против фалшив ВиК ремонт и упорстват за построяването на нов път към обитаемоте места, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.


В продължение на половин час недоволните поданици на на бургаските квартали „ Долно Езерово " и „ Лозово " блокираха придвижването на колите на пешеходна пътека в Северната промишлена зона на Бургас. Причината за недоволството им е забавянето на работата по плана за замяна на ВиК-а мрежата.

" Настояваме за възобновяване на улиците, разкопани в резултата на мега водния план. От 5 месеца нищо не се прави, никаква строителна активност. Улиците стоят разкопани - тиня, прахуляк. Ще ни раздадат ли лодки, тъй като идва есенния сезон? ", попита Мариета Рохова, гражданин на кв. Лозово.


„ При последния дъжд ние се наводнихме, водата извираше от мръсния канал. Бях във вода до колене. С кофи изхвърляхме водата в другите градини ", споделя Янка.


Освен против некачествените поправки, протестиращите упорстват и за построяването на нов път към кварталите.

„ Пътят не е ремонтиран от 20 години. Само едни кръпки, а то се вижда, че е единствено кръпки. Камиони непрекъснато минават претрупани, и единствено обещания ", споделя Георги.

Жителите на бургаските квартали „ Долно Езерово " и „ Лозово " заплашват с безсрочни митинги, в случай че настояванията им не бъдат чути./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР