Жители на Добринище блокираха за кратко път II-19 в посока

...
Жители на Добринище блокираха за кратко път II-19 в посока
Коментари Харесай

Жители на Добринище блокираха пътя с искане да бъдат изградени изкуствени неравности

Жители на Добринище блокираха за малко път II-19 в посока Гоце Делчев с искане да бъдат построени изкуствени неравности.

Причина за митинга, по думите на жителите на града, е прекосяването с висока скорост на коли през обитаемото място, оповестява Българска телеграфна агенция. Пътят Банско – Гоце Делчев минава през самия град, като разделя цялостен квартал от централната част на Добринище.

През годините тук са ставали произшествия. Сред потърпевшите е Неделчо Чалъков, чиято къща се намира на изхода на града в посока Гоце Делчев, директно преди завой.

Преди години в дворната стена се удря лек автомобил, след време и моторист, в нея се е забивал и тежкотоварен автомобил. Според него решение е слагането на камери за скоростта, които биха стреснали водачи, които нарушават разпоредбите и карат допълнително от позволените 50 км/ч в обитаемото място.

Според различен гражданин на Добринище – Димитър Далов, изкуствена грапавина ще реши казуса с недобросъвестните водачи, които влизат в града със доста превишаване на позволената скорост. „ Тук е основен път, само че минават деца, възрастни, учебното заведение е от другата страна, минават и туристи. Трябва да има „ лежащ служител на реда “, няма какво да ги спре друго “, сподели още Далов.

За да бъдат чути настояванията им, тази заран жителите на Добринище блокираха за към половин час пътя, като застанаха на две от местата, на които упорстват да бъдат взети ограничения.

Добринище е градче, което се развива, идват от ден на ден туристи, има доста деца, които пресичат този път, както и възрастни хора, сподели кметът на града Петър Галчев. До момента локалните са събрали подписка с настояванията си, импортирана до кмета на Добринище. Уведомени са Община Банско, на чиято територия е градът, както и Агенцията „ Пътна инфраструктура “.

Преди дни е имало комисия, която е огледала целия път и е взето решение да се слагат две изкуствени неравности, сподели още Петър Галчев. Предстои да бъдат проектирани и построени, както и да се обозначат със съответните пътни знаци. Вървим към този момент по този път с институциите, само че хората желаят да бъдат чути и това да се случи по-бързо, уточни кметът на Добринище.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР