Жители на Бургас са изразили своята загриженост относно по-големите габарити

...
Жители на Бургас са изразили своята загриженост относно по-големите габарити
Коментари Харесай

Контейнерите за смет в Бургас, които пречат на движението, ще бъдат преместени

Жители на Бургас са изразили своята угриженост по отношение на по-големите габарити на новите съдове за смесени битови боклуци. Според тях досегашните места за слагане на контейнери не дават отговор на размера им и съдовете навлизат в пътното платно, което е причина за пораждане на ПТП.
От тяхно име общинският консултант Живко Господинов насочва запитване към община Бургас:
„ Предвижда ли Община Бургас ограничения за недопускане новите съдове за смесени боклуци, заради по-големия си габарит, да не навлизат в пътното платно на редица улици и булеварди в града “.
Ангажирани със събирането, извозването и третирането на смесени битови боклуци на територията на община Бургас се прави от чиновници на дирекция „ Околна среда “. Към тях Господинов насочва въпроса дали са одобрили разполагането на съдовете на посочените кръстовища по този метод.
В резултат на отправените въпроси и желанието на жителите община Бургас ще отстрани два броя бетонови ограничаващи детайла в региона на кръстовището на улиците „ Калоян “ и „ Ал. Стамболийски “.
Съдовете за боклук ще бъдат сложени по този начин, че да не не лимитират видимостта на участниците в придвижването. Ще бъде обезпечено пространство за прекосяване на пешеходците по тротоара . На мястото ще бъде построен джоб в региона на кръстовището на улиците „ Калоян “ с „ Васил Левски “ и пренасяне на контейнера на улица „ Калоян “ от № 47 на паркомясто против № 70.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР