Жител на Стара Загора отправи публично питане към кмета на

...
Жител на Стара Загора отправи публично питане към кмета на
Коментари Харесай

Прах и мръсотия! Кой ще ми върне хвърлената стока, която е засипана с пепел?

Жител на Стара Загора насочи обществено запитване към кмета на града.

Разкопани, разрушени и затворени улици, нечистотия, прекъсване на водата и влошеното й качество, големи тапи в трафика - проблемите в един от главните стопански центрове в страната - Стара Загора, нямат край.

В средата на предишния месец ви информирахме за настоящ проблем в Стара Загора - жителите на града с право недоволстват от обстоятелството, че са " посипани " с щедро количество прахоляк. Именно това ги предизвика да изразят недоволството си в обществената мрежа Facebook, а виновните институции не престават да си вършат пас, до този извод стигаме, откакто забелязвахме, че сигналите за шум от тежка техника и щедро количество прахоляк не стопират да валят.

Станислава Шошева е наемател на магазин, намиращ се на улица " Васил Левски ". Тя, както доста от жителите на града, се оплака от прахоляка и насочи обществено питане към кмета на града - Живко Тодоров.

" Да Ви попитам - докога ще се засипва всичко с прахуляк и нечистотия? ", попита Станислава.

Жената е безапелационна, че улицата, на която се намира магазинът, се е трансформирала в строителна площадка.

" Аз всеки месец си заплащам на Община Стара Загора тротоарното право като съзнателен поданик. Сега кой ще ми върне хвърлената стока в коша, която е засипана с пепел? Или да се апелирам за дъжд на Оня от горе да не се подвига прахоляк. Май той повече ще чуе. А кашлянето и медикаментите са настрана. Аз нямам магазин на тази улица, а се намирам на строителен обект, на който никой не мисли какво прави. Багери, камиони, дупки, засипани с тиня и пръст. А децата към нас там? Дечица доста все кашлящи... При все цялото ми почитание към ремонтите в града, това не е обикновено на днешно време ", написа Шошева.

Важно е да отбележим, че при започване на 2023 година в Стара Загора бяха регистрирани превишени правила на фини прахови частици. Те бяха регистрирани от автоматизираната измервателна станция на Регионална инспекция за опазване на околната среда " Зелен чеп ". А предполагаемата причина е запрашаване в резултат на извършващите се ремонтни действия по ВиК плана.

" И по какъв начин РИОКОЗ не замериха запрашеноста и фините прахови частици в града и на най-мръсните улици на Стара Загора: " Августа Траяна " и " Васил Левски ". Правят се поправки на всички места по света, само че се мисли и за хората... Добре, че не сме в Дубай и няма пясък... Ще се молим да вали дъжд и да не духа вятър ", приключва обявата си Станислава Шошева.

Старозагорци поддържаха мнението на Станислава Шошева. Те са безапелационни, че незабавно е належащо да бъдат взети мерки против запрашаването.

" Всичко това, което се случва, се отразява на здравето на децата и въобще на всички хора. Здравето е скъпо както всички добре знаем, нанасят се необратими вреди върху дихателните органи на подрастващите с този метод на работа, изключително поради продължителността на ремонта. Нека РЗИ си влезнат в ролята и да вършат замерване в наличие на жители, дано се принуждават тези компании да съблюдават законовите правила за поддържане запрашеността в допустимите правила. Това е здравен геноцид, би трябвало да се вземат ограничения, не може по този метод да се работи, неприемливо е! ", разяснява Деси Иванова.

И. Костадинова пък сподели в какво положение се намира ателието й и написа: " Имайте поради, че избърсвам на всеки 2 дни.. За праха върху платовете, с които работя, няма да разясня. Тях ще ги завия, неприятното е, че аз покрита с найлон не мога да работя.. Може би в скафандър? Снимката е задоволително показателна. Вратата ми стои затворена + металните гаражни извън ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР