Жител на пловдивското село Слатина сподели, че момче било обхванато

...
Жител на пловдивското село Слатина сподели, че момче било обхванато
Коментари Харесай

Вълната в Слатина заляла момче, сгради предотвратили жертви

Жител на пловдивското село Слатина показа, че момче било обхванато от едната вълна, заляла обитаемото място. Според локалните остарял магазин и спирка са предотвратили човешки жертви.

" Ситуацията при нас е доста комплицирана, като дойдохме - не можехме да стигнем до къщата. Всичко беше наводнено, водата беше до коляно. Имаме лятна кухня, която е цялостна с кал и пясък, банята също. А на първия етаж всички порти и прозорци са счупени. Толкова пясък и кал не съм виждала през живота си ", сподели друга жителка.

" Магазинът е върху нашата къща. Вчера пристигнаха доста хора от селото, близки, познати, военните бяха тук, само че през днешния ден те стоят на улицата и никой не влиза в двора. Казват, че не ги пускали. 385 лева са жива насмешка, вредите са доста ", споделя дамата пред България он Еър.

Четвъртия ден от началото на наводненията в Карловско стотици локални поданици търсят способи да възстановят покъщнината си. По домовете и улиците, потънали в кални наноси работят както локалните поданици, по този начин военнослужещи, избавителни екипи и десетки доброволци.

На помощ в селата Каравелово, Богдан и Слатина от през днешния ден са и строителни компании с тежка техника. За да бъде овладян водният приток, предпочитано се почистват речните корита.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР