Жител на Ню Йорк клонира любимия си френски булдог и

...
Жител на Ню Йорк клонира любимия си френски булдог и
Коментари Харесай

Американец клонира кучето си, вече има четири френски булдога

Жител на Ню Йорк клонира обичания си френски булдог и се снабди с четири сходни кучета, с които живее щастливо в дома си, оповестява New York Post.

62-годишният коафьор Роберто Ново споделя, че един път видял дребен френски булдог в зоомагазин покрай салона, в който работел. Човекът решил да отиде до магазина и да опознае по-добре кученцето.

Животното незабавно почнало да облизва лицето му. „ Той като че ли ми споделяше, че аз съм неговият човек! “, спомня си Ново и прибавя, че същия ден взел кучето у дома, оповестява БГНЕС.

Нарекъл го Мачито. Скоро кучето и притежателят станали неразделни и когато Мачито бил на 12 години, мъжът помислил за клониране на обичания си домакински любим. Той се обърнал към компания за клониране на кучета и дал ДНК тестът на своя обичан булдог. Две години по-късно кучето умряло и Ново решил да продължи клонирането.

Процедурата коствала 50 000 $, само че Ново не разполагал с такава сума. Затова решил да продаде копринения ситопечат на пеперудата на Анди Уорхол, която висяла на стената му. „ Беше прелестно да виждам нещо красиво на стената си, само че не можеше да ми даде изчезналата обич “, изяснява той.

След като събрал парите, американецът платил за клонирането и изчакал резултатите. След известно време му се обадили и му споделили, че процедурата е сполучлива. Сега има освен крепко кученце френски булдог, а още три или общо четири булдога: клонираният Мачиту, Тулула и техните деца, които той кръстил Пфайзер и Модерна.

По-рано беше обявено, че 6-годишното куче чихуахуа на име Miracle Milly е клонирано 49 пъти. Специалистите желали да схванат за какво е толкоз малко.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР