Жител на източния украински град Краматорск в Донецка област бе

...
Жител на източния украински град Краматорск в Донецка област бе
Коментари Харесай

Любител фотограф бе осъден на девет години затвор в Украйна за предоставяне на данни на Русия

Жител на източния украински град Краматорск в Донецка област бе наказан на девет години затвор за даване на Русия на информация за местоположението на части от Въоръжените сили на Украйна. Това заяви през днешния ден канцеларията на основния прокурор на Украйна за Укринформ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разследването открило, че през март фен фотограф е употребявал информационното приложение " Телеграм " за контакт с двама админи на проруски чат стаи, основани за събиране на разследващи данни. Подсъдимият е работил с ясното схващане, че предоставената от него информация може да доближи до съветската войска и да навреди на националната сигурност на Украйна.

Мъжът е изпратил фотоси от локации на части от украинската войска. След известно време съветската войска е нанесла ракетен удар по оборудване на една от локациите, като го е разрушила.

На мъжа са били повдигнати обвинявания по алинея 3 от член 114-2 на украинския Наказателен кодекс - неразрешено разпространяване на информация за местоположението на Въоръжените сили на Украйна.

Агент на съветското разузнаване, който е целял да бъде унищожена украинската противовъздушна защита в Днепропетровск, бе наказан на 15 години затвор с конфискация на имуществото, заяви още Укринформ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР