Жител на френския град Тулуза пробяга класическата маратонска дистанция от

...
Жител на френския град Тулуза пробяга класическата маратонска дистанция от
Коментари Харесай

Французин пробяга класически маратон на 7-метровата си тераса

Жител на френския град Тулуза пробяга класическата маратонска отдалеченост от 42,195 км на своята 7-метрова тераса. Затворен под насилствена карантина поради изключителните ограничения против разпространяването на ковид, Елиша Ношомовиц извърши личното си предизвикателство в дома си в предградието Балма през вчерашния ден .

" Беше малко налудничаво премеждие, само че задачата ми беше и да внеса малко комизъм в безкрайния драматизъм на обстановката във Франция ", изясни Ношомовиц пред медиите, с които влезе във видео контакт посредством канала си в YouTube.

Домашният маратонец е минал дистанцията за 6:48 ч., правейки прави от единия завършек на балкона до другия . По личните му думи най-голямото му терзание е било да не би съседите да възнегодуват против продължителното тропане. Но в последна сметка начинанието е стигнало до сполучлив край.

Формално, френските управляващи към момента разрешават на хората да излизат на открито за физически извършения като тичане, стига да попълнят специфична бланка с повода за овакантяване на дома. През последните дни броят на тичащите за здраве по улиците на Франция се усили неколкократно , а това разтревожи управляващите. И освен тях.

" Ако всеки мисли и работи по този метод, всички ще се окажат на джогинг на открито, а това няма да помогне за прекъсването на вируса. Трябва ясно да схванем посланието да си стоим вкъщи ", разяснява Ношомовиц, който добави, че се е готвил за маратонско тичане още преди въвеждането на рестриктивните мерки поради COVID-19: " Трябваше да съм сигурен, че ще мога да пробягам 40 км. "

Той признава, че е изгубил броя на " обиколките " си, само че е разчитал на приложението " крачкомер " на своя мобилен телефон. И е имал задоволително време за самовглъбяване.

" Мислех за доста неща. За това какво ще се случи, в случай че светът е спрял. Спортът, стопанската система, финансите. По история сме учили за войни сред народи, за хора и оръжия... Но това е нещо оттатък нас ", споделя французинът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР