Жител на американския щат Мисури почина, след като беше заразен

...
Жител на американския щат Мисури почина, след като беше заразен
Коментари Харесай

Мъж почина след заразяване с амеба, докато плувал в езеро

Жител на американския щат Мисури умря, откакто беше инфектиран с едноклетъчен организъм Naegleria fowleri, амебата, която се храни с мозъка.

Според ABC News американският жител е бил лекуван в интензивното поделение за примитивен амебен менингоенцефалит. Мъжът обаче не е можело да бъде избавен.

„ Въпреки че случаите на зараза с Naegleria fowleri са извънредно редки, един път показали се, те нормално са съдбовни “, сподели представителят на здравния отдел Лиза Кокс пред телевизионния канал.

Американецът може да е бил инфектиран по време на плуване в езерото Айова при започване на юли, сподели здравен чиновник. Като защитна мярка Министерството на здравеопазването и човешките услуги на Айова реши краткотрайно да затвори плажа на езерото от 8 юли. Към днешна дата отделът организира проучвания взаимно с Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Съобщава се, че сходни случаи са се случили в Съединените щати 154 пъти от 1962 до 2021 година Твърди се, че от инфектираните единствено четирима души са оживели.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР